Sărbătorita zilei de 14 septembrie: La mulți ani!

Sărbătorita zilei de 14 septembrie este cântăreața Dida Drăgan. Echipa TopRomanesc.ro îi urează la mulți ani! Dida Drăgan este supranumită vocea de flacăra  a muzicii românești și are un palmares cu 22 de medalii de aur la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare. Grigor Vieru spunea despre ea: „exigențele ei față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o in­teligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromi­sul”, iar Nichita Stănescu o numea o numea „Doamna Oscar”.

A absolvit Școala Populară de Artă din București, la clasa profesoarei Florica Orăscu. Și-a făcut debutul la Concursul de interpretare București ’71 obținând premiul I, cu piesa „Vechiul pian” de Vasile V. Vasilache.

În anul 1972, obține locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la secțiunea Interpretare, iar în 1974 câștiga la Dresda  premiul pentru cel mai bun solist al festivalului și premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste” de Petre Magdin.

A colaborat de-a lungul timpului  cu compozitori ca Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Șuteu cu care a și lansat în 1986 un album de autor.

 

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.