Sărbătoriții zilei de 1 septembrie: LA MULȚI ANI!

Sărbătoriții zilei de 1 septembrie sunt: instrumentistul Sorin „Pepino” Vasile, realizatorul de emisiuni radio Bogdan Dragomir, cantautorul Sandel Balan și actrița Alexandra Velniciuc. Echipa TopRomanesc.ro le urează LA MULȚI ANI!

Sorin „Pepino” Vasile este un instrumentist român. În grupurile muzicale românești din care a făcut parte – Floare Albastră, Parlament, Vița de Vie – acesta a cântat la chitară.

Excepție a fost în ultima trupă menționată, unde apare că Pepino a cântat și la tobe.

În trupa de pop rock, Parlament, Sorin Vasile a fost basistul grupului încă de la începuturi, din martie 1998.

Parlament este a fost prima trupă romanească difuzată pe posturile de radio autohtone în Heavy Rotation, aflându-se în concurență cu artiștii internaționali. Componența trupei s-a modificat de-a lungul timpului, rămănând în trupă: Doru Isaroiu (solist vocal), Gabriel Maga (chitarist), Mihai „Șarpe” Ivan (claviaturist), Sorin „Pepino” Vasile (basist), Cristian Prihotca (toboșar).

Bogdan Dragomir este realizator de emisiuni radio. La Radio România Actualități, acesta a realizat în anul 2011 emisiunea „Do-Re-Mi, cu voi, copii”, o emisiune care dădea ocazia copiilor români participanţi şi laureaţi cu trofee şi premii de a se prezenta publicului ascultător și de a-i captiva.

De asemenea, Bogdan Dragomir a mai făcut parte din comisia de jurizare a mai multor festivaluri de muzică. Amintim doar câteva: festivalul de muzică ușoară românească „Flori de mai” și Festivalul Național de Interpretare „Sibiu – Capitala Muzicală”.

Săndel Balan este compozitor român. Înainte ca el să compună cunoscutele melodii „Moșule, ce tânăr ești”, „Liberă la mare” ale trupei Andre,  a făcut parte dintr-un cenaclu gălățean, recunoscut în anii ’80. Pentru un interviu, Săndel Bălan a povestit despre cenaclul „Dunărea” și despre procesul de creație a melodiilor. Acesta a împărțit scena cu artiști precum: Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Anda Călugăreanu, Roșu și Negru ș.a.m.d.

Alexandra Velniciuc este actriță și prezentatoare ale unor importante evenimente. Printre acestea, se numără Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”, „Trofeul Tinereții Amara”, Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia”.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!