Sărbătoriții zilei de 10 septembrie: La mulți ani!

Sărbătoritul zilei de 10 septembrie este cântărețul Mihai Pocorschi. Echipa site-ului TopRomanesc.ro îi urează LA MULȚI ANI!

Mihai Pocorschi este un cântăreț, compozitor și producător din România. Acesta este fondatorul proiectelor Holograf, Mihai Pocorschi & Formula 5 și VH2. Acesta a compus și pentru artiști ca Doina Matei, Dida Drăgan, Narcisa Suciu, Luminița Anghel ș.a.m.d.

VH2 este o formație de pop rock din România, înființată în anul 2002 de foști membri ai grupurilor Holograf și Krypton (formație românească de rock/metal înființată în 1982 în București). Ideea trupei a venit în 2002, atunci când Gabriel Cotabiță (solist vocal) și Mihai Pocorschi (chitară și voce) au fost invitați într-o emisiune. Cei doi au mai cântat împreună în formația Holograf în prima jumătate a anilor ’80. Ulterior, se alătură foști membrii ai trupei Krupton: Cătălin „Tuță” Popescu (claviaturi, voce), Gabriel Golescu (chitară) și Răzvan „Lapi” Lupu (baterie, voce). De asemenea, în grupul VH2 apare unul dintre membrii Holograf, Eugen „Soe” Sonia (bas) și Aristides „Ati” Panaitescu-Alegria (percuție).

Alături de ceilalți membrii din trupa VH2, Mihai Pocorschi a deschis concertele unor artiști internaționali precum: Elton John – cântăreț, compozitor și pianist englez – (Piață Constituției, 2010), Roxette – Formație suedeză de muzică pop-rock – (Zone Arena în 2011) și Status Quo – formație rock engleză caracterizată prin stilul său distinctiv de boogie rock – (Sala Palatului, 2012).

Mihai Pocorschi a avut o mare contribuție în concursul Eurovision România. Între 2008-2012 a făcut parte din juriul selecției naționale, iar în 2015, a fost membrul juriului internațional. În perioada 2015-2017, Mihai Pocorschi a fost producătorul muzical al concursului. Începând cu anul 2015, Televiziunea Română folosește genericul Eurovision realizat chiar de artist. Este director de creație și producător a peste două sute de spoturi publicitare de radio și televiziune. Mai jos, un portret al artistului Mihai Pocorschi realizat de jurnalistul TVR Doru Ionescu pentru emisiunea „Remix”.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!