Sărbătoriții zilei de 15 septembrie: La mulți ani!

Sărbătoritul zilei de 15 septembrie este compozitorul Adrian „Puiu” Ivanițchi. Echipa site-ului TopRomanesc.ro îi urează LA MULȚI ANI!

Adrian „Puiu” Ivanițchi este un compozitor și cântăreț de muzică folk și pop din Sighișoara. Acesta este membru fondator al formației Coral. Grupul muzical „Coral” a fost înființat în 1965, în București. Alături de Adrian Ivanițchi, în crearea trupei se numără a ajutat și Călin Ungureanu. Puteți citi diferite aprecieri semnate de omul de radio Titus Andrei aici. Mai jos, puteți asculta rubrica domnului Titus Andrei dedicată formației Coral.

 

Compozitorul și cântărețul de folk și pop a fost membru al mai multor formații rock românești din anii ’60. Amintim trupele Sideral (formație rock românească fondată în 1964 la București și desființată în 1969) și Sfinx (formație de muzică rock din România cu o activitate muzicală de 32 de ani). Mai jos, puteți urmări un portret muzical al lui Adrian „Puiu” Ivanițchi realizat de jurnalistul TVR Doru Ionescu. 

 

Adrian Ivanițchi a fost colaborator muzical pe teme folk cu Dorin Liviu Zaharia, membrul fondator al formației Olympic ’64. De asemenea, acesta a mai fost și membru al Cenaclului Flacăra, membru fondator al cenaclului de muzică și poezie Agora din Sighișoara și director artistic al centrului interetnic din Sighișoara.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!