Sărbătoriții zilei de 21 septembrie: LA MULȚI ANI!

Săărbătoriții zilei de 21 septembrie sunt cantautorul Ducu Bertzi și solista Păunița Ionescu. Echipa TopRomanesc.ro le urează amândurora LA MULȚI ANI! Dacă mai cunoști și alte persoane din lumea muzicii românești născute în această zi, scrie-ne la contact@topromanesc.ro.

Ducu Bertzi  și-a făcut debutul muzical în anul 1976 la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacăra, care a avut loc în toamna anului 1979, când a lansat cântecul „Când s-o-mpărțit norocul” în cadrul manifestărilor organizate atunci. A activat în cenaclul până în 1985. Printre piesele sale se numără: „Și de-ar fi”, „Floare de colț”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei”, „Omul pădurii”, „Iertările”, „Unde oare”, „Focul vânat e gonit de vânt”.

Păunița Ionescu și-a făcut debutul muzical în anul 1970 cu formaţia „Catena”. A abordat de-a lungul timpului mai multe genuri: muzica uşoară,  rock şi jazz. În anul 1974, se angajează la Teatrul „Ion Vasilescu” din Bucureşti, participând la toate premierele prezentate pe scena acestui teatru. A cântat muzică rock cu formaţiile „Roşu şi Negru” „Sfinx”, „Domino”, „Iris”. În anul 1976 a cântat împreună cu Gilbert Bécaud în sala „Reduta” din Praga.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!