Sărbătoriții zilei de 5 septembrie: La mulți ani!

Sărbătoriții zilei de 5 septembrie sunt cântărețul Laurenţiu Penca, chitaristul Sandu Albiter, redactorul Radio Romania Actualități Bogdan Pavlica. Echipa site-ului TopRomanesc.ro le urează LA MULȚI ANI!

Laurenţiu Penca este unul dintre membrii celebrei trupe Animal X. Vierme, așa cum mai este știut de fani, a fost vocea secundară a trupei Animal X, una de muzică pop dance, înființată în anul 1999.  Până când trupa să se deființeze, aceasta s-a bucurat de lansarea a opt albume, concerte și premii.

Alexandru (Sandu) Albiter este chitarist român. De loc din Brașov, acesta a înființat două trupe, una de rock, respectiv de blues. Vorbim despre Grup 74 și Albiter Blues Company. 

Debutul formației Grup 74 a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Brașov. Imediat după, membrii formației au participat la mai multe festivauri din țară. În anii de activitate muzicală, aceștia au mers în țară și în străinătate cu ocazia mai multor turnee. Au fost în țări, precum Polonia (1979, 1984, 1985, 1990), Finlanda (1990) și Danemarca (1996).

După ce a lansat în anul 1997 un album-remember, Alexandru Albiter face câteva modificări în privința trupei Grup 74. Acesta schimbări numele și componența, devenind  astfel formația Albiter Blues Company. În 1999, acesta scoate un album omonim cu înregistrări live făcute în timpul Festivalului de Jazz și Blues din Brașov. Grupul muzical mai activează și în zilele de astăzi, în Brașov.

Bogdan Pavlica este redactorul Radio Romania Actualități. La emisiunea radio amintită, aceasta realizează din anul 2019 TOP 50 RRA. De asemenea, pentru același post radio, acesta a realizat diferite articole, interviuri. Bogdan Pavlica a mai făcut parte din juriul diferitelor emisiuni, precum Eurovision.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!