Sărbătoriții zilei de 6 septembrie: La mulți ani!

Sărbătoriții zilei de 6 septembrie sunt cântăreața Oana Cenuse, muzicianul Mihnea Blidariu și cântăreața Elena Andreea Dorobanțu. Echipa site-ului TopRomanesc.ro le urează LA MULȚI ANI!

Oana Cenuse este o cântăreață din România. Aceasta a participat la mai multe concursuri și emisiuni muzicale. Amintim emisiunea muzicală pentru copii Next Star (2014) și emisiunea Vocea României (2017).

Mihnea Blidariu este un muzician român, membru al formației rock Luna Amară, originară din Cluj-Napoca, fondată în 1999. Înainte de Luna Amară, trupa a primit, de la Nick Făgădar (voce, chitară) și Gheorghe Fărcaș (chitară bas), denumirea Tanagra Noise. La scurt timp, componența s-a schimbat, apărând astfel în grup Mihnea Blidariu. Acesta a venit cu un instrument aparte: trompeta, reușind să particularizeze sunetul formației.

Luna Amară a lansat opt albume, a concertat atât în țară, cât și în străinătate. Membrii trupei au avut ocazia de a urca pe aceeași scenă cu  celebra trupă de rock alternativ Deftones. De asemenea, trupa a fost invitată să cânte la Festivalul Peninsula-Félsziget pe scena principală, în aceeași zi cu celebrul Iggy Pop. În țară, aceștia concertează gratuit la toate edițiile Festivalului FânFest de la Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană!”.

Mihnea Blidariu colaborează cu revista culturală online EgoPHobia. Acolo are rubrica permanentă „Punk_Politik”. De asemenea, el a lansat două cărți de poezie: „No Future” și „Mânia.ro”. Acesta mai este membru al cenaclului literar Klu.

 

Andreea D este o cântăreață de muzică dance și house din România. Cu piesa „All My People”, Elena Andreea Dorobanțu a intrat în top 10 din Germania, Austria și Spania. Aceeași piesă s-a situat pe locul al treielea în clasamentul românesc.

Anul acesta, aceasta a intenționat să participe la Eurovision cu piesa „Perinița mea”. Nu a putut trece de selecția națională, sfârșind în finală pe locul 2 (cu 4.845 de voturi), fiind depășită de Theodor Andrei.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!