Seara a treia de la „Mamaia’60”. Autoritățile au anunțat că festivalul va continua și anul viitor!

Ultima seară a galei festivalului Mamaia ’60 a adus alte întâlniri emoționante pentru publicul numeros prezent. Un semn, iată,  muzica ușoară are încă publicul ei dornic să vină la spectacole live.

Seara a început cu tânăra și necunoscuta Gabriela Atanasov, pentru prima dată cântând cu o orchestră. A cântat de la Lucky Marinescu piesa „Așa e dragostea”, dar nimeni, cum a fost obiceiul acestor seri, n-a precizat că piesa aparține marelui compozitor Nicolae Kirculescu.

Horia Moculescu, premiat

Călin Goia a cântat hitul trupei Voltaj „3D”, premiat la festival.

O prezență notabilă a fost a cântărețului și  actorului Sergiu Cioiu, cu un mini recital. A început cu melodia „Cine a găsit tineretea mea?”, a continuat cu o piesă închinată Mariei Tănase și, în final, piesa care l-a consacrat, intitulată „Vântule” compusă de Alexandru Mandy.  O prezență elegantă, cu șarm.

Silvia Dumitrescu a urmat în spectacolul serii cu trei melodii, apoi cei doi prezentatori, Liana Stanciu și Aurelian Temișan au chemat-o în scenă pe Corina Chiriac pentru un moment dedicat compozitorului Horia Moculescu. Acesta a fost  invitat pe scenă fiind omagiat cu diploma și trofeul Mamaia’ 60.  Mihaela Marinache – Miki de la K-pital a cântat două melodii de la Moculescu: „De ai fi tu salcie” și „Pai de ce?”.

Mălina Olinescu și Laura Stoica, amintite

Doua tinere cu premii și trofee în festivalurile de interpretare, Cristina Vasiu și Ana Maria Roșu, ambele cu premii și la festivalul „Mamaia”, au cântat piesele „Mi-e dor de tine” (muzica: Adrian Romescu) și respectiv „Un actor grăbit” (muzica: Bogdan Cristinoiu). Piesele lansate de Malina Olinescu și Laura Stoica.

Înainte de recitalurile serii, a urcat pe scenă Loredana Groza într-o ținută vintage,   inspirată galei Mamaia ’60. A cântat două piese lansate la festival: „Mă-ntreb” și  „Ce va fi cu iubirea mea?”, ambele compuse de Marius Țeicu.

Seara s-a încheiat cu recitalurile trupelor Hara, Voltaj și Loredana.

Promisiune: festivalul va continua anul viitor

Sa reținem, a fost Mamaia’60 pentru că sunt 60 de ani de la prima ediție și nu 60 de ediții, cum greșit s-a spus la un moment dat.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a urcat pe scenă și a anuntat că evenimentul va continua anul viitor. Mai mult, își dorește că festivalul sa aibă loc la teatrul de vară pe care a anunțat că îl va restaura.  Ba chiar, șeful CJ a spus că dorește că festivalul sa devina international (?!).

Share This:

Leave a Reply

3 comentarii la „Seara a treia de la „Mamaia’60”. Autoritățile au anunțat că festivalul va continua și anul viitor!

 • 28 august 2023 la 19:35
  Permalink

  Surpriză mare, credeam că va fi un compendiu din festivalurile trecute. Imi place orchestra, ținuta prezentatorilor. Aș dori să aibă acces toți tinerii cu talent, astfel ca în sală să fie cât mai prezent un public tânăr.

  Răspunde
 • 28 august 2023 la 21:18
  Permalink

  De vis. Muzica de calitate, eleganță, nostalgie. Felicitari!

  Răspunde
 • 29 august 2023 la 17:43
  Permalink

  Publicul tanar se duce la untold ca ei nu stiu ce inseamna muzica adevarata. Asculta zgomote care se repeta,dau din picioare pe loc si bataie din cap,asa e cu muzica la ei,le place ceva robotizat si fara inteles,si cei mai important,faina pentru nas.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!