Seara a doua a Festivalului Internațional George Grigoriu, cu voci remarcabile și un recital de senzație. Pleacă trofeul spre un concurent din seara a doua?

artband
Grupul Artband din Republica Moldova, unul din favoriți la câștigarea trofeului

A doua seară a festivalului internațional “George Grigoriu” a fost una spectaculoasă atît prin concurs la care s-au remarcat câteva voci bune, cât și prin recitalul de senzație, sută la sută live, susținut de Adrian Enache și orchestra lui Ionel Tudor. Artistul a declarat la finalul concertului său pentru sutele de brăileni care și-au dorit să-l vadă că speră să transforme acest recital într-un turneu prin țară sau un concert mare la Sala Palatului.

Seara de concurs, de sâmbătă, a Festivalului George Grigoriu s-a remarcat prin câteva voci bune și, spre deosebire de prima zi de concurs, și un grup din Republica Moldova, ArtBand, bine văzut de public care l-a primit cu multe aplauze, dar și de juriu. Se pare că grupul moldovean din care face parte și Eugeniu Andrianov, fost laureat al concursului brăilean în anii trecuți, se află printre favoriți la câștigarea marelui premiu, alături de italianca Cristina Valenti din prima zi de concurs.

S-a cântat mult “Eternitate”, “Speranțe vis, speranțe flori” sau “Amurgul”, iar de la alți compozitori, interpreții români s-au oprit, în a doua zi de concurs, la Andrei Tudor, Cristi Faur, Paula Seling, Șerban Georgescu etc.

Este interesant faptul că din anul 2009, de cînd trofeul a fost câștigat de Pasha Parfeny, niciun concurent român nu a mai reușit performanța de a câștiga marele premiu. Iar din ce se aude în culisele festivalului, nici anul acesta nu prea ar fi anul vreunui român la festivalul brăilean.

irina ionescu
Irina Ionescu din București, foarte aplaudată de public

În a doua zi de concurs s-au remarcat Ioana Gherghina, prima intrată în concurs, Cristian Prăjescu din Roman, care a atras atenția și prin accesoriile costumului negru purtat pe scena, un papion și șosete roșii,  Irina Ionescu, tânăra, care, în  2012 la Festivalul Mamaia, se clasa pe locul II la secțiunea Creație a Festivalului Mamaia, cu piesa lui Dan Dumitriu, “Te aștept, sărută-mă”, Sebastian Tudor, Amelie Daniel, Damyan Popov sau englezoaica, Krystals Mills, pentru prima data Anglia în concurs la festival.

Unul dintre concurenții străini nu a mai ajuns la festival, respectiv Sara Elena Menkovska din Croația. Inițial erau 24 de concurenți, însă au rămas doar 23 și era la un pas să fie doar 22 dat fiind faptul că englezoaica a ajuns în ultima clipă, adică doar cu cîteva ore înainte de începerea concursului, în ziua de vineri.

Duminică este seara cînd concurenții află cine a cîștigat trofeul, iar în recital este așteptat Ștefan Bănică. Artistul va cântat două ore brăilenilor, după cum au spus organizatorii.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.