Seară vieneză la București cu reprezentanții României și Austriei la Eurovision

Ieri (29 aprilie) a avut loc  la Hotel Intercontinental, sala Opera, conferința de presă dedicată concursului Eurovision Song Contest Viena 2015. 

Au fost prezenți Edgar Bohm, producătorul executiv al Eurovision Song Contest 2015, Voltaj, câștigătorii Selectiei Nationale din România, Liana Stanciu, șefa delegației României și The Makemakes, câștigătorii Selecției Naționale din Austria.

Imediat dupa conferință, la sala Ronda a avut loc un eveniment de tip cocktail, în cadrul căruia, atât Voltaj, cât și The Makemakes și-au prezentat melodiile pe care urmează să le interpreteze la Eurovision Song Contest 2015 în Viena.

Încrezător în șansele sale, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat că mesajul piesei „De la capăt“ se vrea a fi o rezolvarea a problemei copiilor care stau departe de părinţi.

„Este o premieră, aşteptăm cu nerăbdare să trăim această experienţă. Suntem bucuroşi că mesajul va merge dincolo de graniţe şi poate ajunge la inimile a milioane de oameni. Piesa înseamnă mult pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi şi aduce problema în atenţia autorităţilor care pot găsi soluţii. Prin această participare nu am vrut să demonstrăm ceva ca trupă, am vrut ca mesajul să-şi găsească rezolvare. E prima piesă la care am plâns, deşi sunt bărbat“, a mai mărturisit Călin Goia.

La conferința din capitală au fost prezenţi și membrii trupei The Makemakes, reprezentanţii Austriei la Eurovision 2015.

Edgar Bohn, organizatorul Eurovision 2015, a venit în București pentru a transmite mesajul competiţiei din acest an.

Building bridges“ (n.r. – a construi poduri, legături) este sloganul ediţiei Eurovision organizate la Viena. Bohn a declarat că Eurovisionul organizat de Austria este o sărbătoare a toleranţei, a acceptanţei şi a diversităţii. Totodată, acesta a menţionat că show-ul va fi primul „green event“, în sensul că totul va avea o etichetă ecologică, de la gestionarea deşeurilor, până la transportul public gratuit şi consumul de energie electrică.

Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena (Austria), ţara care va organiza concursul, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, între care România şi Moldova, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului Eurovision 2015 să aibă loc pe 23 mai.


Foto: Sorin Toma

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.