Serile de concurs ale Festivalului Internațional de muzică ușoară George Grigoriu s-au încheiat. Vezi ce noutăți au adus tinerii în concurs!
Serile de concurs de la Festivalul internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu desfășurat în acest weekend la Brăila s-au încheiat. Au fost 13 tineri din România și alți 7 din străinătate, respectiv Italia, Kazahstan, Polonia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina.
Fiecare concurent a cântat în concurs câte două piese din care una, obligatoriu, conform regulamentului, dintre cele compuse de George Grigoriu, cel omagiat la festival.
Noutatea ediței a fost componența juriului. Condus de Andreea Andrei, fiica celui în memoria căruia se desfășoară evenimentul, juriul i-a avut în componență pe Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Luminița Anghel, Tatiana Apanasenko (Ucraina) din Ucraina, Marjan Kataroski (Macedonia) și Cornel Cristei.
Concurenții cu dor de scenă după un an de pauză din cauza pandemiei pe care o traversăm, au cântat acompaniați de vestita orchestră condusă de Ionel Tudor, care, ca de obicei, a sunat la exemplar.
Din tradiția evenimentului, una notabilă, se desprinde și prezentarea asigurată de același inegalabil cunoscător în ale muzicii românești, Octavian Ursulescu, sărbătorit pe scena teatrului Maria Filotti, a doua zi, fiind ziua lui de naștere.
Remarci pozitive: tinerii care au urcat pe scenă pentru a impresiona juriul și publicul brăilean au ales și alte melodii semnate de George Grigoriu, astfel că am auzit și Cred în fericirea noastră (șlagăr lansat de Doina Badea), Nesfârșita dragoste (lansată în 1976 de Mihaela Runceanu), O fată și o chitară (lansată de Angela Similea), Dacă tu m-ai fi iubit (lansată de Cornel Constantiniu), Ana (lansată de Aurelian Andreescu) sau Țurai (lansată de Marina Florea; muzică apărută în filmul În fiecare zi mi-e dor de tine).
S-au mai cântat de la compozitorul omagiat Eternitate- de trei ori, Niciodată, niciodată – de două ori (chiar și în varianta unei trupe rock prezente la concurs; mai exact este vorba despre bandul pe care și l-a făcut tânărul Doru Ciutacu), Amurgul, Nu suntem îngeri, Nu se poate trăi fără dragoste, Cui îi pasă de mine ( de două ori), Speranțe vis, speranțe flori, Marea mea iubire marea.
Recitaluri reușite în primele două seri: Cezar Ouatu (vineri), Luminița Anghel și Nico (sâmbătă), voci acompaniate de aceeași mare orchestră. Voci ce își lasă amprenta pe orice suflet și care te inundă în emoție.
Două seri de concurs cu tineri buni, dar nu neapărat la nivelul edițiilor precedente. Probabil, și pandemia prin care trecem și a afectat serios mediul artistic și-a spus cuvântul și aici. Cu siguranță, anul viitor, când va ediția cu numărul 17 , lucrurile se vor schimba având în vedere abnegația și dăruirea organizatorilor pentru evenimentul brăilean, vizibil de fiecare dată.
Duminică, se va desfășura gala laureaților când se vor acorda premiile festivalului.
Leave a Reply