“Start show” și opinia unui telespectator

S-a încheiat sezonul noii emisiuni Start Show de la Național tv. Nu am scris până acum nimic pentru că am vrut să-mi fac o idee clară despre conținutul emisiunii, iar asta nu se poate face în cazul unei emisiuni decât urmărind câteva ediții. Trebuie să înțelegi formatul, cui se adresează, cum se întâmplă lucrurile.

O emisiune în care se cântă  live, iată un prim atuu. Doi prezentatori care se potrivesc. Despre unul știam și știm mulți dintre noi. Dincolo de calitatea exemplară de showman, Adrian Enache are această calitate de a fi o gazdă agreabilă indiferent că vorbim despre un spectacol ori o emisiune. Are vorbele la el, glumește mult, știe când să intervină și încă un lucru excelent, nu monopolizează deși ai fi tentat, știindu-i iureșul vorbelor și al mișcării scenice, să crezi că are tendința de a-i acoperi pe ceilalți.

Ei nu, dimpotrivă, este atent, își cântărește vorbele și e galant mai ales când compania lui în emisiune e o lady. Iar colega de prezentare, Diana Matei, mai puțin cunoscută, ca prezentatoare, s-a dovedit a fi o revelație în zona aceasta. Are carismă, are lipici,  vorbește liber bine, e frumoasă și fac un tandem bun. Dacă mai punem la socoteală că ambii au muzica în ei, asta subliniază ritmul și energia emisiunii, pentru că eliberați de reguli regizorale, contopirea muzicală a celor doi sau a lor cu invitații devine firească și necesară.

E adevărat că un show bun, de calitate nu depinde doar de înălțimea prezentatorilor. E importantă, vitală chiar, rețeta oferită ediție de ediție. Din cele văzute și am urmărit toate edițiile, am înțeles că Start show e despre muzică, e despre spectacol, iar asta înseamnă oameni care cântă cu adevărat. Un show de calitate mai înseamnă ceva: muzică bună și valori, vibrație și emoție, trăire și zâmbet. Iar pe astea le trăiești cu cei care chiar cântă sau știu a glumi. Și mai e ceva, o emisiune de acest fel își formează publicul după invitații pe care îi aduce astfel încadrându-se într-un format.

Vrei să devii un show live al marilor artiști, al legendelor, aduci vocile emblematice, te înconjuri de lumea lor și te învelești cu aura lor. Vrei o lume pestriță, pui de toate, însă cel mai probabil, combinația pentru cei care iubesc legendele va scârțâi și aceștia te vor abandona, rămânând cu cei din urmă, cu publicul celor din urmă, mult, puțin cum o fi el.

Tind să cred că Start Show e despre muzica adevărată, despre live, despre oameni care cântă, despre duminici relaxante și muzicale, despre oameni frumoși, despre calitate și cultură, despre idoli, despre copii talentați, despre bucuria de a cânta liber și neîncorsetat de reguli. Apropo, ador momentele muzicale cumva neprevăzute, între artiștii invitați indiferent de generație și genuri muzicale și cei doi prezentatori, ambii cunoscători de muzică. Sezonul 2 al emisiunii trebuie să lucreze un pic la selecția invitaților. Genuri muzicale variate, dar cu artiști de calitate, oameni muzicali care îți aduc public de valoare.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.