Teodora Dinu, printre favoritele selecției pentru Eurovision 2017 cu o piesă respinsă în Marea Britanie

Teodora Dinu se numără printre cei 84 de artişti care s-au înscris la Selecţia Naţională Eurovision 2017 pentru a reprezenta România la competiţia muzicală ce va avea loc la Kiev în luna mai.

Talentata interpretă speră să cucerească publicul și să câștige biletul spre Kiev cu o piesă rock compusă de un profesor britanic, Jason Blyth. Inițial, piesa a fost înscrisă în preselecția din Marea Britanie, dar nu a trecut mai departe. Compozitorul s-a hotărât să-și încerce norocul și în altă țară. La îndemnul fanilor a ales România și a mers pe mâna Teodorei Dinu. Se pare că a făcut o alegere foarte bună, piesa “Tear up the dark” fiind apreciată în interpretarea pop-rock  a româncei. Melodia te prinde de la prima ascultare, are un aer fresh și are toate șansele să se bucure de succes la Eurovision.

Interpreta a mai înscris în concurs și piesa ‘Here we are’.

Teodora DinuObișnuită cu premiile la concursuri naționale și internaționale, Teodora nu se află la prima participare la Selecția Națională. În 2016, ea a făcut parte din backingul cu care Ovidiu Anton a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision. Ulterior, ea a fost înlocuită cu Miryam Rădulescu Anabtawi. Pe atunci, Teodora declara:

“Eurovisionul a fost cea mai mare dorinţă a mea din totdeauna. A fost acel ideal pe care orice artist îşi doreşte să-l atingă cândva. A fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea, dar și cea mai mare dezamăgire. Nu există cuvinte care să poată exprima ce am simţit pe scenă şi mai ales ce am simţit când am fost anunţaţi câştigători”.

Anul acesta, Teodora, Miryam și Ovidiu Anton se vor întâlni din nou la Selecția Națională. Acesta din urmă i-a compus colegei sale, Miryam, piesa “Save me” pe care au înscris-o în competiție.

 

Juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, vineri, sâmbătă, şi duminică, 27-29 ianuarie, în faţa juriului.

Audiţiile vor fi înregistrate în studiourile TVR şi vor fi difuzate în perioada 5-11 februarie, pe TVR 2. Pe 12 februarie vom afla cine sunt cei 15 semifinalişti aleşi de juriu. Iar reprezentantul României la Eurovision va fi ales exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai.

Ascultă mai jos piesa cu care Teodora Dinu speră să reprezinte România la Kiev.

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Teodora Dinu, printre favoritele selecției pentru Eurovision 2017 cu o piesă respinsă în Marea Britanie

  • 29 ianuarie 2017 la 12:23
    Permalink

    daca are voce de ce nu la urma urmei doar ca nu stiu cine este nu prea am auzit de ea dar canta doua genuri muzicale care se poarta la eurovision poate cine stie asta ne trebuie dar vom vedea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.