Titus Andrei. Aura Urziceanu – Dor de viață

Odată cu primăvara, dacă în locul culorilor ar fi voci, am auzi melodii incredibile, toate cu speranță și dor de viață, ca-n multe piese cântate de Aura Urziceanu, fie că e vorba de folclor, de Rapsodia română, de muzică pop, clasică și de jazz. Povestește marea interpretă:  am lansat piesa mea <<Dor de viață>> într-un concert la Sala Radio, după care s-a difuzat enrom. Mulțumiri, Radio România! Am cântat-o peste tot numai în limba română și cel mai mult le-a plăcut brazilienilor.

S-a tot vorbit despre turneele ei în lume, despre mari muzicieni, dirijori, aranjori, care au invitat-o să cânte alături de orchestrele lor.  În ’70, marele Duke îi trimite un bilet de avion pentru a veni la New York. Începe o colaborare de neuitat. În ’74 este căutată de producătorul de talie mondială Quincy Johnes. Urmează doi ani de turnee. Între timp Aura Urziceanu continuă imprimările la radio, televiziune și Electrecord cu melodii de Ion Vasilescu, Mălineanu, Giroveanu,  Cristinoiu,  Marcel Dragomir,  Richard Oschanitzky,  Johnny Răducanu,  Anton Șuteu, Adrian Enescu și mulți, mulți alții. Creații românești pe care le…și prin care se reprezintă.

Aura Urziceanu: Continuu m-am bucurat de succes și aprecierea întregului public, adică a publicului, în primul rând, american, brazilienii, japonezii, australienii. Sigur că da este un compliment extraordonar de mare, pentru că eu sunt artist român și mă prezint ca artist român. Este cel mai important lucru pentru mine. Eu mă mândresc cu țara mea și cu românii mei, așa cum sunt ei. Unii sunt fantastici, alții, mai puțin, alții sunt grozavi, alții, răutăcioși, dar sunt românii mei și îi iubesc pe toți

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.