Titus Andrei despre Alexandru Arșinel

Întotdeauna mi-am dorit să am vocea lui Alexandru Arșinel, care voce, se pretează excelent și muzicii rock. Nu știu dacă renumitul actor a încercat, eu aș fi făcut-o, dar dacă totul ar fi excelent, cum spunea un scriitor, n-ar mai exista nimic excelent. Trebuie să recunoștem însă că Arșinel cântă ca nimeni altul melodiile românești de patrimoniu, cele care rămân cu majuscule în istoria genului și care ne definesc într-un fel: Pe lângă plopii fără soț, Ciobănaș cu trei sute de oi, Să-mi cânți cobzat, Valurile Dunării, Du-mă acasă, măi tramvai, Iubesc femeia, La căsuța albă, Sanie cu zurgălăi și câte altele…

{audio} Alexandru Arșinel: Cred că sunt unicul cântăreț sau actor -cântăreț din România care a imprimat încă prin 80 și ceva un LP cu melodii românești de altădată. Sunt cred că unul dintre puținii cântăreți, soliști care a imprimat efectiv un LP cu evergreenuri.

Compozitorii sunt uitați, confundați, nu comentăm acum, dar melodiile străbat anii. Ba chiar au fost declarate la timpul lor cântece naționale. De exemplu, Mână birjar compus de Nel Martini și lansat în 1934 de Jean Moscopol. Vorba aceea, nu-i român să nu -l fi fredonat sau auzit măcar o dată. În 2003 Alexandru Arșinel lansează un asemenea album, de fapt dublu album cu cele zece cântece și-n engleză pe textele lui Alexandru Andrieș. Onorant pentru cantautor. Orchestrațiile Dan Dimitriu. Excelentă, mai zic o dată, interpretarea lui Alexandru Arșinel și la mulți ani pentru aniversarea de acum două zile.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.