Titus Andrei despre compozitorul Dani Constantin și un succes de necontestat: „E, e, e iubire”

O jucărie muzicală lucrată cu talent. Așa spunea o ascultătoare, în direct, la România Actualități, despre piesa lui Dani Constantin “E, e, e iubire” în seara zilei de 14 martie 1998, imediat după finala națională Eurovision.

Prezentam până la 5 dimineața emisiunea „Oriunde te vei afla, nu regreta această noapte” și n-au regretat cei aflați pe recepție.

Și-au exprimat opiniile, au ascultat muzică românească propusă de ei, au întocmit clasamentele lor privitoare la Eurovision, bineînțeles, cu presupusa doză de subiectivism.

Țin minte că s-a insistat foarte mult asupra pieselor de inspirație folclorică în ideea unui succes la concursul european.

La ediția respectivă, mulți dintre ei ar fi trimis în Anglia, cum spuneam, melodia „E, e, e iubire” cântată de un cvintet exploziv cum îl prezenta Octavian Ursulescu și nici că se putea altfel fiind vorba de Adrian Enache, Sanda Ladoși, Marina Florea, Daniel Iordăchioaei și Aurelian Temișan, acum 22 de ani.

Compozitor – Dani Constantin, muzician discret care nu a a alergat niciodată după premii deși nu de puține ori s-a numărat printre laureați la diferite festivaluri sau în top Radio România cu piese cântate de Adrian Daminescu, Ricky Dandel, Loredana Groza, Marina Scupra, Laura Stoica sau Dida Drăgan.

În finala națională din ’98, “E, e, e iubire” s-a clasat pe locul al III-lea după piesele compuse de Adrian Romcescu și Ionel Tudor.

Toată admirația pentru muzicianul de aleasă finețe, Dani Constantin, recunoscut în același timp ca unul dintre cei mai buni regizori muzicali din România. Să fie iubire.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!