Titus Andrei despre compozitorul Dumitru Lupu

Câteva cuvinte în memoria compozitorului Dumitru Lupu deși, cu orice ocazie, i s-ar cuveni ample prezentări. Și aceasta pentru că autorul de șlagăre și spectacole cu muzică pentru toate vârstele, rămnâne prin tot ceea ce a scris un veritabil descedent al melodiștilot clasici care au conturat specificul național al genului.

A compus românește și pentru români, foarte mulți români, mulțumit, citez că a ajuns exact unde a visat nesimțindu-se încorsetat de nimic.

Inițiator al festivalului Mamaia copiilor, tocmai în ideea susținerii generațiilor tinere, și ca festivalul mare, Mamaia, să revină la interesul de altădată. Chestiune discutabilă chiar dacă se reia atâta timp cât lipsesc creațiile valoroase.

Mai declara Dumitru Lupu: “E umilitor să fii resprins într-o competiție de oameni care nu au nici măcar o zi de studiu muzical”. Dar publicul a fost cel care a acordat premiul său atât de important multor melodii compuse de Dumitru Lupu pe parcursul carierei. O carieră cu șlagăre pentru toți și bazată pe opinii sănătoase, încrezător, spunea lucrului pe nume.

Dumitru Lupu: Mult mai interesanți și mai frumoși sunt din toate punctele de vedere tinerii din ziua de azi decât tinerii din vremea mea. Am intrat de multe ori în conflict cu profesorii  din generația mea, dar am o mare încredere. În primul rând sunt mult mai pragmatici ca noi, se pregătesc cu seriozitate, sunt băieți și fete foarte pregătiți și care studiază, care vor să facă ceva în țara asta. Eu am mare încredere.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.