Titus Andrei despre Festivalul International Dan Spataru

Săptămâna trecută, eveniment la Medgidia: Festivalul Internațional de Muzică Ușoară Dan Spătaru, ediția a XI-a. Eveniment și pentru muzica românească. 20 de tineri interpreți din Ucraina, Italia, Republica Moldova, Turcia, Rusia, Vietnam și România au reamintit unui numeros auditoriu – spectatori, telespectatori- tot atâtea melodii de succes, de mare succes, lansate de cel care umplea stadioanele în orice oraș din țară cu un afiș micuț doar cu numele lui.

Orice cântec cu Dan Spătaru era imediat fredonat de oameni de toate vârstele, își amintesc artiști din generația lui. Iar generația festivalului 2016 s-a regăsit sentimental pe drumurile lungi, drumurile noastre toate, spre bucuria întâlnirii cu melodiile lui.

Nivel foarte bun, atmosferă de festival cu pretenții. Radio România-coproducător, ca de fiecare dată. Formația condusă de Ionel Tudor, din nou la înălțime, recitaluri pe măsură: Sanda Ladoși, Adrian Daminescu, Lora, Costel Lăzăroiu, Pasha Parfeny și venită special din Germania, doamna Pompilia Stoian.

Pompilia Stoian: Pentru Radio România Actualități tuturor ascultătorilor, din toată inima, un călduros salut din Medgidia, un loc încântător.

Încântător și festivalul. De subliniat că prezentarea a fost în duet de data aceasta: Gabriela Bădilă – Octavian Ursulescu și că nu s-au mai repetat la infinit piesele din repertoriul artistului. Festivalul Internațional Dan Spătaru, ediția a XI-a, trofeul: Marco Sentieri, Italia.

Marco Sentieri: Salut toți ascultătorii Radio România Actualități. Sunt fericit pentru premiul câștigat, trofeul Dan Spătaru. Urmăriți-mă mereu!

Euforia succesului Marco Sentieri, un italian încântat de festival, de orchestră și de orașul Medgidia.

Închei, repetând vorba unui critic: e greu de căutat și de găsit o muzică românească fără Dan Spătaru.

 

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.