Titus Andrei despre Festivalul International George Grigoriu, editia a XII-a

În weekendul trecut a avuit loc la Brăila, Sala Polivalentă, Festivalul Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu, ediția a XII-a. Co-producător, ca în fiecare an, Radio România. 21 de interpreți în concurs, 12 din România și 9 din Italia, Bulgaria, Elveția, Republica Moldova și Ucraina.

Având în vedere că are doar 17 ani, mai mult ca sigur, cea care a câștigat anul acesta, își va începe anl acest își va începe biografia artistică, dacă va fi cazul unei cariere, cu numele lui George Grigoriu, așa cum s-a întâmplat de-a lungul anilor cu foarte mulți soliști la lansați de compozitor. Trofeul: Alexandra Roberta Costache din București:

: Este minunat festivalul. Concurenții și de data aceasta au fost puternici, foarte talentați. Vă pup pe toți și ascultați Radio România Actualități.

Da, exuberantă Roberta Alexandra Costache, și ea este Radio România.

Dintre soliștii străini, cei mai mulți au fost din Italia: 4. Le dăm prilejul să ne salute prin Luis Navarro, cel care a cântat impecabil împreună cu instrumentiștii din BigBandul Radio conduși de Ionel Tudor hitul festivalului „Eternitate”:

Bună seara. Sunt Luis Navarro, un sărut călduros și un salut către Radio România Actualități. Festivalul George Grigoriu de la Brăila este unul extraordinar, foarte, foarte frumos și cântăreții proveniți din toată lumea sutn foarte buni și îi felicit pe toți pentru participare la o manifestare așa de frumoasă.

Festivalul George Grigoriu, 12 ediții, fiecare cu istoria sa. Cam ce a fost anula cesta, aflăm, pe scurt, de la președintele juriului, Marius Țeicu:

Festivalul a fost foarte bun, interpreți foarte bine pregătiți cu idei noi asupra prezentării pieselor, abordări noi. La asta ajută, bineînțeles și orchestra lui Ionel Tudor, orchestra excepțională din punctul meu de vedere. Și anul acest mulțumim Radio România că se implică, e foarte important lucrul acesta pentru că astfel oamenii află despre aceste spectacole, concursuri, festivaluri…

Fără discuție sunt puține creațiile lui George Grigoriu peste care să treci cu vederea, chiar de atunci de când totul începea cu Trio Grigoriu, despre care  maestrul metaforei, scriitorul brăilean, Fănuș Neagu,  nota: “Ei vin din nopțile de Orient ale Brăilei descântate cu visuri și dragoste”.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.