Carte de rebusuri cu versuri si melodii din muzica romaneasca, scrisa de o tanara pasionata de muzica si rebus

alexandra veronica stroe O tinara pasionata de muzica romaneasca, dar si cu un inters deosebit acordat realizarii de careuri rebus, va lansa in curand o carte care cuprinde 120 de tabele rebus cu detalii din arta si viata interpretilor romani. Sunt  120 de artisti pe care Alexandra Veronica Stroe i-a inclus in realizarea acestor careuri inedite, parte din ei oferindu-i cuvinte de apreciere fata de munca sa.
Alexandra Veronica Stroe, autoarea acestei carti, este pasionata de rebus in tainele caruia a fost initiata de tatal ei.
Am inceput sa fac rebus de la 10 ani, tatal meu m-a invatat. De la 21 de ani public in Rebus OpTim, Rebus Flacara, Rebusache, Rebus Bis, Almanah Rebus. Nu numai rebus, ci si probleme de enigmistica, artimogrife, patrate, triunghiuri. Integrame nu am publicat niciodata. Particip si la campionatele nationale de compunere, in 2014 am obtinut locul 14 pe tara si locul 1 la feminin”, spune Alexandra
Cartea “Enigme pe portativ  – Rebusuri din versurile cantecelor artistilor romani” este o idee mai veche a tinerei autoare.
“Ideea mi-a venit in februarie 2014, intr-o zi in care am ascultat Pasarea Colibri. Despre ei am facut primul careu, care este 11/12, nu 10/10, cum sunt toate celelalte. De doi ani lucrez la aceste careuri. A fost mult de lucru, dar fiecare careu este realizat cu bucurie, cu mare placere”, mai adauga Alexandra.

Scriitoarea Clara Margineanu este cea care i-a scris autoarei un cuvant pe coperta cartii si tot ea a anuntat in premiera pe pagina sa de Facebook ineditul eveniment:
“Efortul Alexandrei Veronica Stroe de a realiza acest volum este un splendid exerciţiu de admiraţie. Autoarea, din preţuire pentru artiştii români, încifrează 120 de careuri rebus ce conţin detalii din arta şi viaţa interpreţilor. Încifrează, spun, pentru a descifra apoi, personalităţi, cântece, versuri, rabus muzicalcariere. Rar, în zilele noastre, ca cineva să aducă un asemenea omagiu celor care şi-au livrat existenţa actului artistic, şi, implicit, publicului. Exemplul Alexandrei Stroe este unic. A studiat prin lentila talentului şi efortului său, segmente artistice pentru a le dărui semenilor, în pătrate albe şi negre, unite printr-un liant numit iubire. Mintea sa de informatician contopită cu dragoste şi respect pentru artişti, dăruieşte un volum inedit, pentru care se cuvine să îi mulţumim!”

Iata si parerile artistilor cu privire la demersul tinerei autoare:

♫ Alina Manole: „Am văzut şi citit. În primul rând, MULŢUMESC! Este unul dintre cele mai frumoase gesturi pe care le-a facut cineva pentru muzica mea. Mi-ai dat timp din timpul tău ca să recompui altfel ceea ce am scris şi cânt, iar asta nu face oricine.”
♫ Benone Sinulescu: „Mulțumesc din suflet pentru atenția acordată! M-ați emoționat. Mult succes în continuare!”
♫ Bere Gratis: „Frânturi din viaţa noastră într-un careu al emoţiilor şi al momentelor frumoase. Ne-am lăsat purtaţi de braţele amintirilor şi am retrăit clipele minunate în care lucram la aceste versuri. Felicitări pentru iniţiativă, Alexandra! Mulţumim pentru această călătorie!”
♫ Bosquito: „Foarte tare! Mulţumim!”
♫ B.U.G. Mafia: „Înainte de orice, trebuie să ne cerem scuze că nu ne-am uitat până astăzi pe profilul tău, să vedem că eşti profesoară şi să îţi mulţumim pentru că eşti foarte implicată în ce faci cu elevii tăi. Rebusul cu noi ne face să înţelegem cu atât mai mult relaţia pe care o ai cu ei şi trebuie să spunem că am fi vrut şi noi astfel de profesori.”
♫ Cătălin, fiul Tatianei Stepa: „A fost o surpriză pentru mine această formă de apreciere. Ceva inedit. O idee strălucită la care toţi cei implicaţi au răspuns pozitiv.”
♫ Compact: „Super! Îți mulțumesc!”
♫ Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei: „Mulţumim! Cred că e unul dintre cele mai frumoase gesturi făcute de cineva pentru noi, mai ales că eu sunt şi pasionat de rebus. Fani din ăştia să tot avem!” ♫ Ducu Bertzi: „Îţi mulţumesc mult pentru urări şi mai ales pentru frumoasa surpriză! Careul este extraordinar, nu a mai făcut nimeni aşa ceva până acum.”
♫ Fără Zahăr: „ Faină idee! Mulţumim!”
♫ Florin Chilian: „E o bucurie, în primul rând. În cel de-al doilea, văd că este foarte greu. Dacă te gândeşti că tot cântecul „Zece” este criptat ca un rebus (acesta a fost şi primul lui nume), atunci chiar înţelegi că nu glumesc. Este foarte frumos gestul tău, la fel şi realizarea. Mulţumesc!”
♫ Florin, fiul lui Liviu Vasilică: „Mă bucură orice lucru prin care se aminteşte de tata, pentru că şi eu, prin tot ceea ce fac, doresc să păstrez vie amintirea lui. Trebuie să recunosc faptul că niciodată nu m-aş fi gândit la un rebus cu versuri din muzica lui. Frumos, onorant, un adevărat omagiu. Mulţumesc, Alexandra!”
♫ Gabriel Cotabiţă: „Mulţumesc mult de tot! Abia aştept deseară să mă apuc de el! Foarte frumoasă surpriza, mai ales că eu sunt un fan al rebusului. Mersi mult de tot!”
♫ Gheorghe Gheorghiu: „Te salut! Este foarte interesant careul!”
♫ Ioana, fiica Andei Călugăreanu: „Când a plecat din această lume, ultima dorinţă (şi cea mai mare) a mamei mele, a fost ca lumea să nu o uite. Am încercat, atât cât am putut, să-i respect această dorinţă. Mă bucură nespus atunci când, într-un fel sau altul, lumea îşi aminteşte de ea. Unii fac asta postând şi distribuind melodiile ei pe Facebook sau Youtube, alţii interpretandu-i cântecele (o parte dintre ei făcând-o chiar foarte bine!). O idee foarte frumoasă şi interesantă a avut-o Alexandra Veronica Stroe. A adunat la un loc versuri din cântecele ei şi a realizat un rebus. Recunosc ca sunt o mare „consumatoare” de rebus şi de integrame. Ideea mi s-a parut fascinantă. Fapt ce dovedeşte că şi ea (ca şi ceilalţi) face parte dintre cei care-i respectă mamei ultima şi marea dorinţă. Mă înclin în faţa ta şi îţi mulţumesc din suflet că prin ceea ce faci, păstrezi veşnic vie memoria mamei mele. Mult succes pe mai departe şi la cât mai mulţi cititori!”
♫ Laurenţiu Cazan: „Rebusul este ca un copil zburdalnic şi jucăuş, care îţi pune întrebări de tot felul, te provoacă şi te invită să hoinăreşti prin istorie, geografie, literatură, muzică etc. Alexandra Veronica Stroe a creat un joc frumos, de-a muzica… Îţi mulţumim, Alexandra!!!”
♫ Mandinga: „Mulţumim, foarte fain!”
♫ Margareta Pâslaru: „Voi ştiţi să rezolvaţi careul? Rebus OpTim, 15 martie.”
♫ Maria Dragomiroiu: „Mă bucur că ai avut această iniţiativă, de a face un rebus din cuvintele cântecelor mele! Apreciez şi cred că ai muncit mult pentru a-l realiza. Acest lucru înseamnă că-mi cunoşti repertoriul. Îţi mulţumesc! Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, iubire şi bucurii în toate! Cu toată dragostea, Maria Dragomiroiu”
♫ Marian Râlea (Magicianul): „Mi se pare foarte interesant şi vă mulţumesc frumos! Magi”
♫ Marina Voica: „O idee formidabilă şi inedită. Mulţumesc foarte mult pentru rebus, pentru că a fost o muncă colosală. S-a văzut că Alexandra este o admiratoare a muzicii uşoare, că îmi cunoaşte repertoriul, având în vedere că numai doi-trei fani îl cunosc foarte bine. Este o realizare formidabilă! Jos pălăria! A fost ca un cadou pentru mine.”
♫ Nico: „Mulţumesc, Alexandra, pentru acest cadou minunat! Un rebus făcut din textele cântecelor mele. Minunat! Felicitări şi mulţi pupici!”
♫ Niculina Stoican: „Mulţumesc, cu drag şi din tot sufletul! Doamne ajută şi mult succes!”
♫ Oana Sârbu: „Am fost onorată să văd că cineva a alcătuit un rebus cu numele meu şi legat de activitatea mea artistică. De asemenea, foarte documentat. Mulţumesc foarte mult!”
♫ Ovidiu Mihăilescu: „Dragă Alexandra, eu am compus doar o dată un rebus, la o oră de engleză, la Câmpina, prin 1980 şi ştiu cât este de greu. Mă voi bucura să-l dezleg în tăcere azi-mâine şi ţi-l voi trimite rezolvat. Îţi mulţumesc cu mare bucurie pentru acest dar, precum şi pentru timpul şi efortul făcut! Mă onorează atenţia ta şi nu pot decât să-ţi mulţumesc şi să te consider prietena mea.”
♫ Paula Seling: „Este foarte, foarte tare!!! Felicitări! Mulţumesc mult! O idee minunată şi o surpriză frumoasă pentru mine. Succes în continuare!”
♫ Sofia Vicoveanca: „Vă îmbrăţişez din toată inima! De unde aţi ştiut că îmi plac rebusul şi integramele? Vă ţuc mintea şi sufletul! Mi-aţi făcut o mare surpriză! Mulţumesc din toată inima!”
♫ Taxi: „Excepţional! Suntem onoraţi. Vă mulţumim foarte mult!”
♫ Victor Socaciu: „Alexandra, îţi mulţumesc pentru că te-ai aplecat cu profunzime asupra textelor şi poeziilor pe care le-am tălmăcit, mai ales asupra unor cântece mai puţin cunoscute, dar care transmit mesaje şi stări emoţionale adânci. Să ştii că rebusul tău este acum înrămat şi stă într-un loc propice pentru a putea fi vizualizat de toţi cei care îmi trec pragul casei. Te îmbrăţişez!”
♫ Zdob şi Zdub: „Waw! Le transmit băieţilor să-şi antreneze memoria la textele pieselor. Mersi!”

♫ Zoia Alecu: „Alexandra Veronica Stroe este o tânără extrem de talentată în a face careuri rebusistice, care nu sunt deloc ușor de realizat, mai ales când este vorba despre artiști și sunt necesare cunoștințe serioase despre ei și repertoriile lor. Mulțumesc, Alexandra, că mă aflu și eu printre artiștii cărora le-ai dedicat un careu! Succes în continuare, te îmbrățișez cu drag!”

—-
1) 3rei Sud Est
2) Abracadabra
3) Ada Milea
4) Adrian Daminescu
5) Adrian Enache
6) Akcent
7) Alexandra Ungureanu
8) Alexandru Andrieş
9) Alina Manole
10) Alina Sorescu
11) Amici
12) Anastasia Lazariuc
13) Anda Adam
14) Anda Călugăreanu
15) Andra
16) Andre
17) Angela Similea
18) Anna Lesko
19) A.S.I.A.
20) Aurel Tămaş
21) Aurelian Andreescu
22) B.U.G. Mafia
23) Bambi
24) Benone Sinulescu
25) Bere Gratis
26) Blondy
27) Bosquito
28) Candy
29) Cargo
30) Cătălin Crişan
31) Cleopatra Stratan
32) Compact
33) Connect-R
34) Corina Chiriac
35) Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei
36) Dan Spătaru
37) Daniel Iancu
38) Delia
39) Direcţia 5
40) Doina şi Ion Aldea Teodorovici
41) Ducu Bertzi
42) Elena Cârstea
43) Elena Gheorghe
44) Emeric Imre
45) Emilia Ghinescu
46) Fără Zahăr
47) Florin Chilian
48) Fuego
49) Gabriel Cotabiţă
50) Gabriel Dorobanţu
51) Genius
52) George Nicolescu
53) Gheorghe Gheorghiu
54) Gică Petrescu
55) HI-Q
56) Holograf
57) Horia Brenciu
58) Ileana Sărăroiu
59) Ileana Şipoteanu
60) Ioan Gyuri Pascu
61) Ioana Radu
62) Ion Dolănescu
63) Irina Loghin
64) IRIS
65) Laura Stoica
66) Laurenţiu Cazan
67) Liviu Vasilică
68) Loredana Groza
69) Mădălina Manole
70) Mandinga
71) Margareta Pâslaru
72) Maria Ciobanu
73) Maria Dragomiroiu
74) Maria Gheorghiu
75) Maria Lătăreţu
76) Maria Tănase
77) Marina Voica
78) Mihaela Runceanu
79) Mihai Constantinescu
80) Mihai Mărgineanu
81) Mirabela Dauer
82) Mircea Rusu
83) Monica Anghel
84) Narcisa Suciu
85) Nico
86) Nicola
87) Nicolae Furdui Iancu
88) Nicu Alifantis
89) Niculina Stoican
90) Oana Sârbu
91) Ovidiu Komornyik
92) Ovidiu Mihăilescu
93) O-Zone
94) Paraziţii
95) Pasărea Colibri
96) Paula Seling
97) Pavel Stratan
98) Pepe
99) Proconsul
100) Sanda Ladoşi
101) Sarmalele Reci
102) Savoy
103) Semnal M
104) Simona Nae
105) Smiley
106) Stela Enache
107) Sofia Vicoveanca
108) Ştefan Bănică Junior
109) Ştefan Hruşcă
110) Talisman
111) Tatiana Stepa
112) Taxi
113) Valeriu Sterian
114) Vama Veche
115) Vasile Şeicaru
116) Victor Socaciu
117) Viţa de Vie
118) Voltaj
119) Zdob şi Zdub
120) Zoia Alecu

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.