Titus Andrei despre Laura Stoica, artista ce obținea primul ei trofeu la Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara


Că tot a fost acum două săptămâni vestitul festival de la Amara la care în ’87, Laura Stoica obținea primul ei trofeu și cu siguranță ar fi fost între invitații de oanoare la ediția de anul acesta cu numărul 50.

Adevărata lansare a Laurei a fost după cum s-a comentat deseori, în ’90, la “Mamaia”: trofeul la Intepretare și înscrierea primului number one în repertoriu: “Dă Doamne cântec” de Viorel Gavrilă și Eugen Rotaru.

Apoi, în ’92, alt mare șlagăr: “Un actor grăbit” de Bogdan Cristinoiu, Andreea Andrei și… continuare. Adică success după success în plan national și international, grație unui pop-rock melodios, lucru primordial, după mine, grație vocii puternice și nuanțate, atitudinii, prestației în totalitate.

Multe premii acordate de Radio România, premii la “Cerbul de aur”, “Mamaia”, aproape anual. În Austria, Malta, Turcia, Bulgaria, premii ale multor reviste, turnee, peste o mie.

Ultimul ei festival: “Mamaia 2005”. I-am înmânat personal premiul al III-lea la Creație, pentru piesa ei “Luna” pe care o vom asculta în câteva secunde.

Laura Stoica: Întotdeauna a fost pe primul plan cariera. Pe primul plan profesia. Pe primul plan dorința de a dărui celorlalți dragostea….

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!