Titus Andrei despre Nicolae Kirculescu


Între greii muzicii noastre ușoare afirmați în prima jumătate a secolului trecut, se numără fără îndoială și Nicolae Kirculescu. Pianist și compozitor distins, elegant, senior prin rang de noblețe.

Debutează cu piesa “La căsuța cu zorele” care devine instantaneu șlagăr, dar aceasta după o experiență de mai mulți ani ca pianist în cluburi, saloane de lux și în spectacole de revistă.

Dar și aceasta după ce a cochetat cu Magistratura, rămânând totuși fidel muzicii. Creațiile sale: simple, melodioase și cu impact. Vă amintiți desigur “Coșarul”, “Prima poezie”, “Culori”, „Așa începe dragostea” sau “Nu te pot uita”.  O lansa Dorel Livianu căruia i se spunea la un moment dat vocea de aur a României, deși printre colegii săi celebri se numărau Cristian Vasile, Jean Moscopol, Titi Botez, Gion, Zavaidoc, Mia Braia, Petre Alexandru și încă mulți, mulți alții despre care s-a vorbit mai puțin iar amintirea lor s-a pierdut în timp.

Ascultăm cu Dorel Livianu șlagărul “Nu te pot uita”, textul Jack Fulga, așa cum era înregistrat în urmă cu aproape 80 de ani.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!