Titus Andrei despre specialul Adrian Berinde și primul mare succes Krypton

A rămas undeva scris că arta este pentru cei care s-ar simți nenorociți fără ea și de aici însușirea măiastră a artei. Va dura cu atât mai mult cu numărul acestor „nenorociți” este mai mare. Aparente paradoxuri, așa m-am gândit să-l asociez unor idei, ale altora, nu ale mele, pe Adrian Berinde, autorul volumului de versuri și texte pentru cântece „Captiv în inutil” -1998.

Iată că uneori rostirile clare sunt țesute și din termeni obscuri. Adrian Berinde, exemplul artistului intelectual, departe de zadarnicul joc de cuvinte, spirit profund, inventiv prin excelență.

De la albumul de debut „Absent” – discul anului în 1995 la „Azil”, de exemplu, de pe care am ales piesa „Din resturi de timp” sunt abordate ideile eterne ale umanității: viața, iubirea, valoarea, destinul, plecarea cea din urmă.

Tot ce a creat Berinde a consolidat imaginea artistului special. Poet, compozitor, pictor, solist vocal, critic, om al artei.

{audio}

Da… Emoția își joacă toate rolurile: tristețe, bucurie, împliniri, regrete. Așa s-a născut și melodia „Am crezut în ochii tăi”. Dintr-o vibrație trăită în anii adolescenței și o inițiativă de a scrie notele muzicale la început de drum – spune Eugen Mihăescu special pentru Colecția din această seară. Mai spune muzicianul-prieten că apogeul bucuriei a fost când peste tot pe unde concertam publicul cânta împreună cu noi vers cu vers, virgulă cu virgulă – cum s-ar zice – și eram o singură suflare, o singură voce.

De-a lungul anilor și-au pus amprenta stilistic interpretând „Am crezut în ochii tăi” Gabi Guriță Nicolau, Ioan Luchian Mihalea – Song, Tony Șeicărescu și Rafael – un vocalist cu un ambitus de invidiat, un feeling aparte și o imagine de rocker autentic.     „Asta a fost prima floare a trupei Krypton care ne-a adus primăvara în cariera profesională. De atunci am adunat un buchet mare pe care îl dăruim cu drag celor două, chiar trei generații  pe care le vedem la concertele noastre.” Frumos. Mulțumesc, Eugen Mihăescu! Am crezut și cred în muzica voastră. Acum Rafael.

{audio}

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!