Titus Andrei despre „Vibrațiile sufletești” ale Margaretei Pâslaru


O idee a Margaretei Pâslaru. Dialog între bunică și nepoțică pe o temă celebră a compozitorului italian Luigi Pop Boccerini, cel care la 28 de ani, 1771, compunea un menuet jucăuș, fermecător și elegant, cunoscut ca mișcarea a treia din cvartetul de coarde cu două violoncele, Opus 11.

Piesa apare pe noul album al Margaretei ”Vibrații sufletești” -2021, finalul anului. În mare parte, sunt noi melodii ale solistei cu invitați pro bono care au participat la realizarea albumului în aceleași scopuri caritabile. Impresionant, în beneficiul copiilor din mediul rural.

Cum stările sufletești au motivele cele mai adânci, înțeleg perfect mulțumirea interioară a artistei care i se simte în glas ori de câte ori vorbim la telefon. Ai suflet, ai totul. Muzica mea se înscrie într-un circuit al iubirii de oameni. Margareta Pâslaru.

{audio}

Muzica într-un circuit al iubirii de oameni. Că frumos grăita Margareta. În afară de piesele proprii, ea a ales pentru acest album și câteva compoziții cunoscute, semnate de George Grigoriu, Jolt Kerestely și Horia Moculescu, cel care în urmă cu 43 de ani, o invita în studiourile Radio, pentru a înregistra în plină vogă disco melodia ”Balanța inimii” – textul Flavia Buref. Iar omul de imensă generozitate, artista Margareta Pâslaru, admite că fără durerea iubirii nu sunt posibile vibrațiile sufletești. Așa este…

{audio}

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.