Titus Andrei și o întâlnire cu șlagăre neuitate: Aurelian Andreescu

Le-am căutat și le-am adunat. Piese din seria Cele mai frumoase fete compuse de George Grigoriu care au acel ceva comun: stilul autorului. Refrene intens fredonate, unele de mare popularitate – anii ’60 și după. Chiar și acum, Ia te uită ce mai fete – Constantin  Drăghici, Maria– Nicolae Nițescu, Liliana– Cristian Popescu, Fetele cu ochi albaștri – Marina Voica, Ia-ți mireasă ziua bună– Mihai Constantinescu, O fată și o chitară – Angela Similea, Frumoasă fată– solist Marius Țeicu, opereta Se mărită fetele și câte n-or mai fi…

Păi ar fi o o o perlă de fată cu marele Aurelian Andreescu al cărui debut s-a petrecut  la Mamaia’63 prima ediție. Recunoscut și apreciat, a fost imediat asaltat aproape de toți compozitorii. Unii cu melodii foarte bune, alții…comune. Iar el, omul am amabil, a acceptat tot ce i s-a dat.

Mi-aduc aminte că i-am spus prin ’85, cu un an înainte de a ne părăsi: Aurică, dragă, tu n-ai refuzat pe nimeni. N-a comentat, a zâmbit cu bunătate.

În fine, revin la piesa O perlă de fată. Se auzea frecvent la Radio, era pe potriva oricui și o cântau toți liceenii, cum s-a întâmplat cu multe alte șlagăre de George Grigoriu. În tonul perfect al perioadei, orchestra Alexandru Imre și Aurelian Andreescu.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.