Titus Andrei și o revenire la perioada interbelică, alături de inegalabilul Cristian Vasile

Colecția de muzică românească. Revenim la perioada interbelică. Unii l-au numit pe Cristian Vasile, ultimul trubadur, menționând totodată că strălucita lui carieră s-ar fi desfășurat între 1928 și 1949.

În realitate, cel mai mare cântăreț al acelor ani, căruia viața i-a oferit și glorie, și năpastă, a strălucit cu adevărat între 1931 și 1940.

10 ani cu sute de melodii înregistrate la Berlin și Viena, iar din 1936, toate în București. Doar 10 ani. Timp în care a interpretat tangoul în stilul său unic, cu mare eleganță și cu acel tremur în vocea sa al cărei patetism exprima o întreagă epocă.

Revăzându-i repertoriul, cred că a colaborat cu întreaga suflare componistică a perioadei. De la Ionel Fernic, Elly Roman, Ion Vasilescum Nello Manzatti, Nel Martini, Gherase Dendrino, Petre Andreescu la Edi Mărcuș, Claude Romano, Eugen Mirea, Eugen Seno, Mișu Constantinescu sau Marcel Wagner.

Toți au figurat la Colecția de muzică atunci când Cristian Vasile a fost vedeta. Vedetă oricând pentru că se pot scrie și se pot spune atâtea de fiecare dată. Ce vrei să-ți scriu – compozitor Marcel Wagner, textier – alt mare nume al perioadei – Puiu Maximilian

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!