Titus Andrei și un alt tango interbelic


Încă un tango din cele aproape 300 înregistrate în perioada interbelică de faimosul dizeur Cristian Vasile: “Dă-mi câte puțin din tot ce ai”, compoziție I. Mirea.

Un tango obișnuit, aș spune, cu text obișnuit, dar de o simplitate, sinceritate și o decență uluitoare, dacă e să facem mici comparații. Așa cum scrie și Ioana Pârvulescu în cartea sa “Întoarcere în Bucureștiul interbelic”, oamenii își vorbeau politicos, cu dumneavostră sau domnia  voastră. Iar între prieteni sau chiar  în familie cu dumneata. Glumele deocheate nu erau premise în prezența domnișoarelor. La Paște, de Sfântul Gheorghe sau la 10 mai, oameni de tot felu veneau în grupuri pe malul Dâmboviței, mergeau la terase sau la teatre de revistă. Se vorbea tot mai mult despre cutia magică, despre alte și alte emisiuni care se auzeau la radio, am încheiat citatul.

Se vorbea și despre  tangoul “Dă-mi câte puțin din tot ce ai” înregistrat în 1932, la Berlin. Este perioada în care ia naștere o altă epocă  odată  cu o altă coloană sonoră a vieții dată de romanțe și tangouri, de efervescența culturală, de muzicieni și voci fermecătoare și, de ce nu, de eleganța și frumusețea doamnelor și domnișoarelor.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.