Titus Andrei și un moment muzical mai rar

În grădină zîmbărețe,/Colorate și mărețe/Crizanteme, flori de toamnă/ Cresc doar pentru tine, Doamnă. – Victor Eftimiu. Și nu doar pentru dvs, distinse doamne, la finalul săptămânii trecute a avut loc, evident în cu totul alte condiții, Crizantema Târgovișteană, ediția cu nr 53. Cel mai longeviv festival muzical tradițional din România, partener media Radio România.

Fără Crizantema de aur, frumos numită de cineva, șuvițele bunicii sub maramă, nici versul elegiac, nici cântecul din trecutele decenii nu ne-ar rămâne poate în intimitatea sufletului.

Pe primele locuri: Alina Huțu Călinescu din Botoșani la Interpretare, iar la Creație, romanța Mai cântă vioară compusă de Horia Făgărășanu din Timișoara.

Aminteam de tradiție. Între primii creatori în genul tango-romanță, Petre Andreescu. A compus mult pentru Titi Botez, artistul său preferat. Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă, Când felinarele se aprind, Un plânset de vioară sau Crizanteme, cântec înregistrat în 1033 la Berlin. Crizantema, solie de amor și la Colecție, celebrul dizeur, Titi Botez.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!