(Video) Au fost lansate piesele pentru semifinalele concursului Eurovision

46 de piese concurează pentru a reprezenta România pe scena Eurovision. Juriul a decis semifinaliștii Selecției Naționale. 

Televiziunea Română a făcut publice piesele, acestea putând fi ascultate pe canalul de youtube al instituției. Click aici pentru a le asculta.

Anul acesta, concursul se va desfășura la Torino, Italia, prima semifinală având loc pe data de 10 mai, iar a doua pe 12 mai. Finala concursului se va desfășura pe data de 14 mai.

În România, concursul se va desfășura conform următorului calendar:

• 5 – 12 februarie 2022
Sesiuni de jurizare şi vot

• 12 februarie 2022
SEMIFINALA

• 5 martie 2022
FINALA

Anul trecut, România a fost reprezentată de Roxen cu piesa Amnesia, aceasta ratând calificarea în marea finală de sâmbătă a concursului de muzică.

În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision, deși piesa „Goodbye” a trupei The Humans a fost destul de bine cotată la casele de pariuri. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, Ester Peony, reprezentanta României, a ratat și ea calificarea.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!