(Video) Trofeul Festivalului Martisor Dorohoian a ramas pentru prima data la Dorohoi

Trofeul Festivalului Martisor Dorohoian, ajuns anul acesta la cea de-a 34-a editie,  a ramas pentru prima data la Dorohoi, fiind castigat de un duet care s-a prezentat in concurs cu un colaj format din piese mai vechi, unele chiar din perioada interbelica. Cei doi se numesc Andrei Cislaru si Laura Macoviciuc, ambii cu participari, si separat, la festival. De cativa ani sunt cunoscuti in orasul lor sub numele Noi Doi. Cei doi tineri au participat in formula asta si la festivalul de folk Seri Melancolice, Andrei avand o pasiune pentru chitara. De altfel, in seara de gala grupul a cantat pe scena festivalului o melodie scrisa de Gyuri Pascu ajutandu-se chitara.

Teodora Manolache din Iasi

Premiul I la sectiunea de virsta  10-15 ani a fost castigat de Andra Mihalache din Botosani iar locul I la sectiunea de virsta 16-35 i-a revenit iesencei Teodora Manolache.

Festivalul s-a desfasurat, anul acesta, in perioada 3-5 martie. Iar artistii care au cantat in recital au fost Johnny Badulescu, acesta fiind castigatorul trofeului anul trecut, si Ian Reinburg din Republia Moldova, cel care a compus superba melodie “Ce seara minunata!” iar duminica, recitalul a apartinut solistei Corina Chiriac.

 

Aceasta si-a lansat la Dorohoi cartea “Cautand iubirea”. Deoarece nu a venit decat cu 18 carti la ea iar solicitarea din partea publicului dorohoian a fost mult mai mare, s-a deschis o lista pentru persoanele care doresc cartea scrisa de Corina Chiriac urmand ca aceasta sa trimita ulterior numarul de exemplare necesar.

 

 

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.