Sinceritatea și bunul simț ale unei artiste: Alina Sorescu

Astăzi este ziua Alinei Sorescu. O știu parcă din copilărie, dar de fapt o cunosc de când am început să lucrez la Radio Meridian din Botoșani.

Aveam o rubrică dedicată artiștilor români. Îi intervievam, scriam despre ei. Adoram să fac asta și am învățat radio, realizându-mi propria rubrică.

Dar pe Alina o știu din copilărie. O urmăream la televizor, o ascultam la Radio. Mi-a plăcut mereu sinceritatea ei. În muzică, în interviurile acordate. Mi-a mai plăcut ceva la ea. A abordat melodiile pe care le-a cântat, ținând cont de vârstă, de etapele pe care le-a traversat de-a lungul timpului: în copilărie a propus piese tipice vârstei și, deși au trecut ani mulți, încă mi-amintesc melodiile “Eu sunt Alina” ori “Eu vreau să mă distrez”.

A venit perioada adolescenței cu succesele “Nimeni” (în top și la Radio Meridian, și la Radio România Actualități), “Nu te uit”, “Vocea de la radio” (de asemeni, în topuri), iar mai târziu, maturizarea artistei s-a făcut cu piese care m-au determinat pe mine personal să-i îndrăgesc și mai mult vocea: “Miere în ceai”, “Numai tu”, “Tu și eu” sau “Te port în suflet” (cu o variantă și-n limba emgleză.

O voce matură, dar caldă și sensibilă, sinceră și veselă. Am rămas prietenă cu Alina deși ne întâlnim, ne vedem și vorbim rar, dar ne știm, ne apreciem reciproc munca.

Alina, dincolo de vocea caldă, de talentul cu care s-a născut și pe care l-a cultivat de-a lungul anilor, mai are o calitate specială, nu rară, dar care face deosebit un om.

Are bun-simț, iar asta face să strălucească și mai tare carisma ei înnăscută. Da, Alina s-a născut cu mult farmec. Și-l împarte cu generozitate neclintită tuturor celor pe care îi întâlnește. Mă și întreb de unde – l are de fiecare dată în aceeași cantitate uriașă. Cu siguranță, din bunul ei simț, din strălucirea albastră a ochilor ei sinceri, din bunătatea și candoarea degajate permanent, din iubirea pe care o simte și o oferă, din modestia tipică artiștilor mari pe care, la rândul ei, îi venerează, îi iubește, îi urmează…

 

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Sinceritatea și bunul simț ale unei artiste: Alina Sorescu

  • 15 iulie 2020 la 6:11
    Permalink

    Prea ușor folosești apelativul artist. Așa, ajunge un cuvânt desuet, fără însemnătate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.