COMA feat. Macanache – „Lângă brad” (2022)

Coma este o formație rock românească înființată în anul 1999, în București. Grupul îşi încadra piesele subgenului nu metal, astăzi făcând parte din categoria alternative rock (metal). De-a lungul timpului, trupa a cântat în deschiderea concertelor mai multor titulaturi celebre (Linkin Park, Deftones, The Cure) și a artistului Ozzy Osbourne. Tinerii români au participat și la diferite festivaluri precum: „Stufstock”, „FânFest” (Roșia Montană), „BestFest”, „Peninsula” etc. Printre albumele lansate de ei – din 2001 și până în prezent –  se numără:  „Somn”, „Nerostitele”, „Coma light”.

Depășind granița colaborărilor rock, membrii Coma au lansat o altfel de piesă de Crăciun, împreună cu Macanache. Melodia „Lângă brad” a prins viață chiar înainte ca trupa să poarte numele de astăzi. În timp ce membrii arată cum se pregătesc ei pentru sărbători, tu, ascultătorule, treci prin diferite ritmuri: unele mai lente (cum este la început), altele mai alerte (așa cum este refrenul).

Pe când afară totul este acoperit de zăpadă, Cătălin Chelemen (în rolul mamei), Dan Costea (în rolul bunicii), Matei Tibacu-Blendea (în rolul fetei), Sorin Petrescu (în rolul băiețelului), Răzvan Albu (în rolul bunicului), Dj Hefe (în rolul tatălui) pregătesc diferite mâncăruri în casa încărcată cu miros de scorțișoară. Dansând și cântând, trupa îi încurajează pe ascultători să fie mai buni, mai prietenoși, optimiști. „Lumea s-o sfidăm / Cu visuri în picioare / Prin ea să patinăm.”

După ce masa de Crăciun a fost pusă și bradul a fost împodobit, protagoniștii videoclipului muzical au bucuria de a-l vedea pe Moș Crăciun (jucat de Macanache). Şi aici, aceștia se alătură personajului cântând și dansând. Moș Crăciun îi surprinde pe cei din trupă cu o strofa îndrăzneață care îmbină româna și engleza. Dăm doar un exemplu:  „Are moșu’ niște piese de Crăciun puse pe stick / Să te facă să te miști să pui de o țuică la ibric” . Până seara târziu, „familia Coma” se distrează, sărbătorind Crăciunul.

O dată cu piesa, membrii grupului au lansat şi o serie de articole vestimentare de Crăciun. Profitul obținut (până la data de 19 decembrie) din vânzarea produselor cu scop caritabil se va duce la copiii la care Moș Crăciun nu poate ajunge. (https://marketplace.printoteca.ro/ro/207_coma-official-merch)

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!