Festivalul Best Pop Rock de la Târgu Neamț s-a încheiat. Trofeul a rămas în oraș!

Cea de-a III-a ediție a festivalului Best Pop Rock, desfășurată în perioada 28-30 septembrie, la Târgu Neamț, și-a închis porțile. Cu fericirea concurenților câștigători de trofee, multe la număr. Rămân însă fericiții trofeelor mari, adică participanții care au plecat fie cu trofee obținute la fiecare secțiune în parte, fie  au excelat într-un fel care  a lăsat fiori în sufletul celor care i-au jurizat.

Iar aici, de departe, se remarcă Yarina Cozma, tânăra de 15 ani,  din Târgu Neamț, care a câștigat trofeul festivalului, dar și mai micuțele  Carla Larisa Sabău, participantă la secțiunea Pop în limba română, Anastasia Cotirgășanu, participantă la secțiunea Pop în limba străină, Theona Răcheriu, cea care a cucerit publicul și juriul la secțiunea Rock în limba română sau Paul Mititelu, cu cinci trofee obținute, considerat de altfel, revelația festivalului de către cei prezenți la ediția de anul acesta.

Au fost acordate și premii pentru cei mai buni instrumentiști. Astfel. Andrei Bostan de doar 13 ani a primit premiu pentru cel mai bun toboșar, iar Ștefan Alexe pentru cea mai bună voce rock. De altfel, trupa din care face pare Ștefan, After Shock Music Society, a câștigat trofeul la secțiunea Rock.

Anul acesta, și după cum spune președintele juriului, omul de radio, Titus Andrei, secțiunea pop a fost mai bună, rockul nemaifiind chiar la înălțimea ediției trecute. Ne amintim că anul trecut câștiga secțiunea rock Andrei Cerbu&The CrossRoads, anul acesta, cu un recital plin de virtuozitate, un pic cam lung pentru o trupă la început de drum, dar ocazie pentru ei de a demonstra valoarea pe care o au și le-a adus mult râvnitul trofeu.

“Trofeul va ajunge la o interpretă ce a cântat muzică pop, au fost multe surprize aici. Și rockul a avut, dar anul acesta a fost o idee sub nivelul ediției trecute. Se vede însă că trupele rock au o apetență deosebită în a cânta la acest festival. La secțiunea pop am avut de câteva ori fiori ascultându-i pe concurenți, voci foarte bune”, spune Titus Andrei.

La festivalul Best Pop Rock organizat de Asociația DoMiDance din Roman, trofeele se acordă pentru fiecare secțiune în parte, iar la final, se oferă trofeul festivalului concurentului care a impresionat cel mai mult. La ediția de anul acesta, strălucirea i-a aparținut tinerei de 15 ani Yarina Cozma din Târgu Neamț. Copila se pregătește muzical de 5 ani la Piatra Neamț cu profesoara Dana Blănaru și  este membra unei trupe de jazz.

Adolescenta a participat atât la secțiunea Pop în limba engleză, cât și la secțiunea Dă Doamne Cântec, cu aceasta din urmă a debutat vineri festivalul. Cu siguranță, un plus câștigat pentru eveniment.

Tot duminică, a susținut recital și Ana Munteanu, fosta câștigătoare a concursului Vocea României, membră în juriu. Un recital scurt, cu piese mai mult în engleză, dar grație cărora și-a demonstrat încă o dată potențialul vocal. Trebuie remarcat că și-a început scurtul recital cu celebrul șlagăr Salcia al compozitorului Horia Moculescu.

Din juriul condus de Titus Andrei au mai făcut parte compozitorii Viorel Gavrilă, Marcel Iorga, Claudiu Bulete, solista Ana Munteanu, solista Nico.

Fotografii mai multe  aici   aiciaici 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.