Voci de primă mână și un recital senzațional susținut de Nico la “Best Pop-Rock”

Prima zi. Festivalul Best Pop Rock. Eleganță la superlativ. De la ținutele concurentelor la cele ale organizatorilor, soții Doina și Dorel Chelaru. Muzică live. Voci de primă mână. Voci pentru care orice scaun s-ar roti instant. Prima dată când la Tîrgu Neamț (al doilea an când festivalul se organizează în acest cochet oraș) are loc o secțiune dedicată compozitorilor români. S-a cântat live melodii compuse de compozitorul invitat și-n juriu, anul acesta secțiunea fiindu-i dedicată.

Vineri seară, pe scenă, ca dirijor al bandului său. Pedepsește-mă și nu pleca, Recunosc că mi-a fost dor de tine, Și va dansa din nou regina, Așa e dragostea sau neuitata Dă Doamne cântec au fost câteva dintre piesele pe care concurenții noii secțiuni le-au interpretat în concurs.

În aceeași seară, și premiile acestei secțiuni. În aceeași eleganță, cu același bun simț, cu aceeași decență, cu înclinație către cultură, către muzica bună. Au fost acordate premiile presei, premiul Viorel Gavrilă, dar și trofeul acestei categorii ce i-a revenit Anei Maria Roșu (foto), cu o interpretare în manieră proprie a piesei lansată de Adria Șerban în 1996, Pedepsește-mă și nu pleca. Ana Maria Roșu a revenit datorită acestui festival acasă, ea fiind un pui crescut de soții Doina și Dorel Chelaru, născută la Roman de unde sunt și fondatorii festivalului, acum stabilită în capitală.

A urmat recitalul lui Nico. Un adevărat vulcan pe scenă. O voce unică. O potrivire armonioasă a pieselor. Multe românești cum așteaptă mulți dintre cei care vin la festivalurile muzicale românești, dar și câteva preluări internaționale. Piesa What’s Up de la 4 Non Blondes pe care a dedicat-o lui Titus Andrei, președintele juriului la acest concurs, a fost apogeul măsurii vocii sale incredibile. De altfel, Titus Andrei a spus chiar înainte ca Nico să-și înceapă recitalul despre ea: “Nico, în orice țară ar fi locuit, oriunde ar fi fost s-ar fi spus despre ea: celebra Nico”. Cu lacrimi în ochi aproape după această afirmație, și-a continuat recitalul fabulos. O adevărată artistă! O voce unică, o personalitate muzicală cum rar se mai “fabrică” în țara noastră. Din păcate, însă.  La final, le-a chemat pe concurentele festivalului aflate-n public și  a cântat împreună celebra Proud Marry. Un moment de neuitat pentru tinerele concurente cu siguranță.

Festivalul Best Pop Rock continuă, sâmbătă și duminică, la Tîrgu Neamț, pe diferite secțiuni și categorii de vârstă, cea mai așteptată ca-n fiecare an este cea dedicată vocilor și trupelor rock.

Fotografii mai multe aici

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Un comentariu la „Voci de primă mână și un recital senzațional susținut de Nico la “Best Pop-Rock”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.