La mulți ani, TopRomanesc.ro!

Ajung acasă înghețată. Îmi arunc geanta pe pat, mă dezbrac și mă uit la calculatorul care a rămas deschis de când am plecat. Îmi arată parcă zâmbind: 20 ianuarie. Numai nu-mi spune: hei, chiar nu-ți spune nimic. Brusc, îmi pică fisa: 20 ianuarie 2009. Acum 7 ani lansam acest site. Inițial, sub forma unui blog, apoi treptat am ajuns la forma aceasta de site. Un site de muzică românească. Un site cu știri mai normale în condițiile în care ceea ce se petrecea atunci, când am lansat blogul, mi se părea iritant. Nimeni nu mai era interesat de ce a lansat artistul, toți își doreau să știe cu cine mai este el, câți copii are, cu ce și mai ales de unde se îmbracă, unde umblă noapte și tot așa.

Mi-am propus atunci să lansăm blogul. Îl dedicasem emisiunii Top Românesc, realizată la radio România Actualități de Titus Andrei, pentru că am simțit că de acolo vin oamenii aceia care simțeau ca noi, cei pasionați cu adevărat de muzica românească. Eram noi atunci: eu, Mircea, Esme. Ulterior a venit și Liana, acum de mare ajutor la partea tehnică a siteului, dar, desigur, și la conținut.

Am creat aici împreună un loc al celor care iubesc muzica românească. Nu e un site de la care așteptăm rating, vizualizări cu duiumul, pentru că asta înseamnă, probabil, să degenerăm de la scopul propus.

Dorim un loc în care să se regăsească cei pentru care muzica românească este ceva nobil. Noi, cei care am fondat acest site și l-am ajutat să se dezvolte, am crescut de mici cu muzica românească. Am fost copiii aceia care mergeau cu mama și tata la spectacole, cu flori și îmbrăcați frumos, pentru că un spectacol cu marii artiști era o sărbătoare.

TopRomanesc.ro s-a născut, așadar, într-o zi de 20 ianuarie, în anul 2009. Astăzi sunt 7 ani. App, mi-am deschis calculatorul de la telefon ca să verific că într-adevăr din 2009 și până azi sunt 7 ani. Mi se pare destul de mult, dar privind în urmă, la relațiile dezvoltate cu artiștii, la prieteniile păstrate cu oamenii muzicii românești, la lucrurile care s-au legat, la experiențele petrecute în festivaluri datorită acestui site, consider că ne-am făcut treaba.

Scopul nostru a fost atins. Mai departe ne dorim să mergem înainte, să rămânem un spațiu liber, să susținem muzica românească și artiștii ei, să trăim experiențe frumoase la evenimentele muzicii românești, să ne strângem cât mai mulți, să fim fericiți că există iată, oameni care iubesc muzica românească. De ieri, de azi. Muzica pe de-a întregul ei.

Voi comparați, voi o judecați. Noi doar vă împărtășim experiențe, vă informăm, vă dăm de veste.

LA MULȚI ANI, TopRomanesc.ro!

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.