România, favorita numărul unu la câștigarea Eurovision 2020

Înainte cu câteva ore înainte de desemnarea piesei ce ne va reprezenta la Eurovision, România este cotată cu prima șansă la câștigarea marelui trofeu Eurovision 2020. Conform cotelor caselor de pariuri internaționale, reprezentanta României, Roxen este creditată cu 12% șanse de câștig (din 41 de țări participante). Imediat după ea se află reprezentanții Lituaniei și al Italiei.

Romania castigatoare Eurovision 2020

De la anunțarea celor cinci piese pe 21 februarie, românca a urcat de pe poziția 17 pe 5, și mai apoi s-a instalat confortabil pe locul 3. După apariția variatelor live de studio Crystal Freckles Session în 25 februarie, Roxen a urcat pe poziția a doua în clasament.

Deși doar astăzi, 1 martie, se va alege piesa pe care Roxen o va interpreta la Rotterdam, fanii concursului o creditează deja la casele de pariuri drept câștigătoare a Eurovision 2020. Cele cinci piese pe care artista le va interpreta live în această seară la Selecția Națională din Buzău, sunt considerate fresh, contemporane și promițătoare pentru realizarea unui show memorabil la Rotterdam.

Comparativ cu anii trecuți, faptul că România este extrem de bine cotată încă din această fază e un indiciu al unui rezultat de top pentru reprezentanta țării noastre. Până acum România a obținut cele mai bune rezultate la Eurovision în 2005 cu Luminița Anghel și Sistem (locul 3), în 2010 cu Paula Seling și Ovi (locul 3) și în 2006 cu Mihai Trăistariu (locul 4).

Pentru alegerea reprezentantului României la Eurovision, TVR a colaborat în premieră în acest an cu casa de discuri Global Records și au desemnat-o pe Roxen, o cântăreață de 20 de ani din Cluj Napoca să ne reprezinte în luna mai la Rotterdam.

În această seară, 1 martie, începand cu ora 21.00, va avea loc Finala Naţională Eurovision, organizată la Buzău și transmisă în direct la televizor, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR Moldova.

Publicul și juriul vor decide în proporție egală de 50% – 50% cu ce piesă va merge Roxen la finala Eurovision. Cele cinci  piese compuse special pentru acest eveniment sunt: Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm.

Juriul este format din Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei TudorCei cinci vor nota fiecare piesă cu note de la 0 la 5; piesa cu cel mai mare total din partea juriului primeşte cinci puncte. Telespectatorii vor vota prin SMS (la numarul 1401), din momentul în care se va da „start vot”, o singură dată pentru fiecare piesă, pe sistem similar cu al juriului. La final, se vor însuma punctele adunate după votul publicului și punctele stranse după votul juriului.

Show-ul Finalei Naționale Eurovision va fi prezentat de către Elena Gheorghe și Connect-R, urmând ca pe scena Sălii Sporturilor din Buzău, să urce, începând cu ora 21, mai multe vedete internaționale.

La Buzău va fi prezentă suedeza Loreen – câştigătoarea Eurovision 2012De asemenea, printre invitați se numără și trei dintre concurenţii ediţiei din acest an: Ulrikke (reprezentanta Norvegiei), Sandro (reprezentantul Ciprului) și Natalia Gordienko (reprezentanta Moldovei). Un alt moment special va fi minirecitalul susţinut de Dora Gaitanovici, o talentată interpretă originară din Buzău care s-a numărat printre finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2018.

Înainte de începerea finalei de la Buzău, după numărul de vizualizări pe YouTube și după reacțiile internaționale ale fanilor, piesa favorită este „Cherry Red”, urmată îndeaproape în preferințe de „Alcohol you”. Interesant este faptul că România pare să fie asigurată anul acesta la un loc bun, oricare din cele cinci piese fiind considerate suficient de bune încât să asigure calificarea României în marea finală Eurovision și, mai apoi, un loc cât mai sus în clasament.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.