Roxen va reprezenta România la Eurovision cu piesa ”Alcohol you”

“Alcohol You”, interpretată de Roxen, este piesa care va reprezenta România la Eurovision 2020. Melodia a fost aleasă duminică, la finalul unui show de aproape trei ore, care a avut loc la Buzău. Piesa finalistă a fost aleasă de public şi de juriul de specialitate, în proporţie egală, de 50%.

Cinci piese finaliste au fost interpretate live de Roxen:

 • “Beautiful Disaster” (Muzica: Breyan Isaac, Alex Cotoi, Text: Breyan Isaac, Julie Frost, Producţie: Breyan Isaac, Alex Cotoi)

 • “Cherry Red” (Muzica: Theea Miculescu, Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Dominteanu; Text: Theea Miculescu; Producţie: Marcel Botezan, Sebastian Barac, Costel Dominteanu)

 • “Colors” (Muzica: Julie Frost, Breyan Isaac, Alex Cotoi, Text: Julie Frost, Breyan Isaac, Producţie: Alex Cotoi, Julie Frost, Breyan Isaac)

 • “Alcohol You” (Muzica: Ionuţ Armas, Viky Red, Text: Ionuţ Armas, Breyan Isaac, Producţie: Viky Red)

 • “Storm” (Muzica: Minelli, Viky Red; Text: Minelli; Producţie: Viky Red)

Piesa ”Alcohol you” a câștigat atât votul juriului cât și pe cel al publicului. La finalul competiției, Roxen a mărturisit în fața publicului că aceasta a fost și piesa ei favorită.

Dacă înainte de începerea finalei Selecției Naționale, România era pe locul 1 la casele de pariuri, după aflarea piesei câștigătoare a trecut pe locul 2 după Lituania.

Mulți fani români și străini s-au declarat dezamăgiți de faptul că Roxen și organizatorii nu au acordat șanse egale celor cinci piese, fiind vizibil faptul că ”Alcohol you” a fost favorizată. Unii jurați dând dovadă de subiectivism și neprofesionalism au făcut pe parcursul concursului mai multe remarci nepotrivite inducând publicului ideea că ei deja au o favorită clară indiferent de ce se întâmplă pe scenă.

O parte din critici s-au abătut și asupra lui Roxen care în viziunea multor telespectatori și-a autosabotat piesele și nu a reușit să le cânte la fel, diferențele față de live-ul de studio din clipurile de prezentare fiind mari. În plus, prezentarea scenică a interpretei, lipsa showurilor, modalitatea de filmare care a defavorizat-o nepermis de mult pe interpretă, toate au fost dezamăgitoare pentru așteptările înalte create după anunțarea melodiilor și, ridică semne de întrebare asupra pachetului final pe care România îl va avea la Rotterdam.

Deși s-a vrut o selecție dedicată lui Roxen, această a sfârșit prin a fi pusă în umbră de interpretările mult mai captivante ale invitaților speciali precum suedeza Loreen, norvegiana Ulrikke, Elena Gheorghe sau Connect-R. Dacă lipsa experienței scenice a lui Roxen și a vocii live sigure și convingătoare, precum și lipsa showului adecvat creează ceva îngrijorări după finala de aseară, rămân totuși ca atuuri ale României pentru competiția din mai,  piesa fresh și radio-friendly, timbrul special și personalitatea interpretei, dar și asocierea Televiziunii publice cu Global Records, casă de producție de la care se așteaptă acum o promovare eficientă și o implicare serioasă în pachetul final de pe scena de la Rotterdam, care să asigure în primul rând calificarea României după o absență de doi ani.


Din juriul finalei de aseară au făcut parte: Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Edward Sanda şi Andrei Tudor. Aceștia au acordat piesei:

 • Beautiful Disaster – 0 puncte
 • Cherry Red – 1 punct
 • Colors – 2 puncte
 • Storm – 3 puncte
 • Alcohol you – 5 puncte

Clasamentul televotului nu a fost anunțat, ci doar piesa care va reprezenta România la Eurovision, și anume: „Alcohol you”.

Alcohol You” este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia “Alcohol You” să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni”, a declarat Roxen.

Anul acesta, selecţia naţională Eurovision s-a desfăşurat după o nouă procedură. Într-o primă fază a fost aleasă cea mai bună voce, iar apoi cea mai bună piesă, după modelul adoptat de televiziunile din ţări precum Spania, Marea Britanie, Franţa. TVR a colaborat pentru acest demers cu casa de discuri Global Records.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, are 20 de ani, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. A participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. Are deja două piese în topurile muzicale ale momentului : “You don’t love me” feat Sickotoy şi “Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa “You don’t love me” s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube.

Videoclipul piesei “Ce-ţi cântă dragostea” a acumulat aproape 9 milioane de vizualizări pe YouTube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări. În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

Ediția Eurovision 2019 a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa “Arcade”.

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Roxen va reprezenta România la Eurovision cu piesa ”Alcohol you”

 • 2 martie 2020 la 20:37
  Permalink

  Din păcate lipsa de profesionalism din Tvr și-a spus din nou cuvântul prin faptul că jurații (Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda, Luminița Anghel și Andrei Tudor) și-au exprimat cu nonșalanță opțiunile înaintea votului publicului, dând dovadă de lipsă crasă de respect față de telespectatori.
  Este al doilea an consecutiv când organizarea selecției naționale condusă de Liana Stanciu a produs numai nemulțumiri, scandal și rezultate slabe.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.