Seara a doua a festivalului George Grigoriu, cu revelaţii şi un IRIS de zile mari

Seara a doua a festivalului internaţional de muzică uşoară George Grigoriu care are loc  în aceste zile la Brăila a fost una reuşită. Voci una şi una iar recitalul trupei Iris a încheiat fulminant seara. Public în picioare, telefoane aprinse drept lumânări, un bis de zile mare şi o revenire cu trei piese la final cântate mai multde public decât de solistul Cristi Minculescu printre care, evident, nemuritoarele “De veni veni” sau “Floare de Iris”.

În concurs s-a remarcat, de departe, buzoianca Dora Gaitanovici care a interpretat piesele “Eternitate” şi “Până când nu te iubeam”. La prima melodia tânăra în vârstă de 16 ani s-a acompaniat singură la pian. Ambele interpretări i-au adus un val prelungitde aplauze din partea publicului. Ungurul Attila Suba  care a interpretat de la George Grigoriu piesa “Niciodată, niciodată” a impresionat prin voce şi atitudine de rocker. Italianul Luigi Bolitto s-a remarcat cu piesele „Ana”de la George Grigoriu şi una din repertoriul  lui Andrea Boceli. De altfel şi acesta s-a bucurat de nenumărate aplauze de la public. La fel de aplaudat a fost şi tânărul Rariş Mariş din Cluj, în mare parte şi datorită melodiei semnate de Adrian Daminescu “România”, una deosebit de sensibilă.

S-a cântat şi în seara  doua de mai multe ori melodia “Amurgul”, dar au fost aduse în faţa publicului brăilean şi câteva piese semnate de compozitorul omagiat la Brăila, mai puţin cunoscute, una dintre acestea ar fi “Ana” (de două ori chiar!).

Mai trebuie spus că seara a doua a debutat cu mini-recitalul celei care a câştigat anul trecut trofeul festivalului, Alexandra Roberta Costache, cu aceleaşi două melodii cântate şi anul trecut în concurs şi cu aceeaşi ţinută formată dintr-o rochie vaporoasă în culorile steagului românesc.

Mai multe fotografii aici.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.