Titus Andrei: 90 de ani de când tangoul cucerea Micul Paris…

În urmă cu exact 90 de ani, tangoul avea să cucerească definitiv lumea Micului Paris fermecată de-a dreptul de noile povești de dragoste. Nici presa nu a putut sta deoparte, aducând în prim plan așa cum scrie Andrei Ruse în cartea sa Zaraza moacele și numele unor tineri îndrăzneți care erau tot mai pe val, scoțându-i din pagini de multe ori pe marele Zavaidoc sau chiar ignorând un concert George Enescu.

1931.  Am mai spus-o,- deveneau ca frații compozitorul Ionel Fernic, dizeurul senzație Cristian Vasile și celălalt nebun frumos al găștii, piticul poet -umorist, Ion Pribeagu. Cei trei aveau în comun dorința de a crea și de a interpreta o muzică nouă.

În scurt timp erau la Berlin pentru a înregistra primele tangouri românești și de pe alte meridiane, dar cu texte în limba română. Primul pentru Cristian Vasile a fost „Adio, scumpa mea”, apoi ”Bambina mea” de Elly Roman, ”Sunt foarte pudic, madam”, celebrul ”Zaraza” , ”O noapte la Monte Carlo”, ”De ce mi-a zâmbit Mona Lisa”, ”Pe boltă când apare luna”- primul tango scris de Ionel Fernic pentru Cristian Vasile sau un tango spaniol – toate din toamna anului 1931.

Pasional și exuberant, parcă neschimbat și acum, cântecul de dor și amor…etern cavaler rătăcitor, tangoul.

Share This:

Leave a Reply

One thought on “Titus Andrei: 90 de ani de când tangoul cucerea Micul Paris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!