Titus Andrei despre un debut muzical de succes: Teicu-Romcescu

1973. Marius Țeicu începe asaltul „Mamaia”. Și spune el: îmi va rămâne mereu în amintire prima participare în calitate de compozitor la Festialul de Muzică Ușoară de la “Mamaia”. Aveam în finala trei piese. Cu una dintre aceste am câștigat premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, au cântat-o în concurs Dida Drăgan și Adrian Romcescu. Piesele se prezentau în două interpretări. Romcescu avea 17 ani și, la fel ca mine, debuta la „Mamaia”. În gala a făcut bis la dorința publicului. Ce poate fi mai frumos? Se întreba compozitorul.

Acest prim cântec premiat la “Mamaia” era “Chemarea dragostei” pe versuri Constantin Săbăreanu, nume cu rezonanță în emisiunile culturale ale radioului public în anii ’70. Într-adevăr, excelent acest debut care a atras performanțe greu de egalat și pentru compozitorul Marius Țeicu, și pentru interpretul Adrian Romcescu.

Adrian Romcescu: E foarte frumos și foarte interesant să ne aducem aminte de momente atât de furmoase de-a lungul atâtor ani de muzică ușoară românească. S-au scris atâtea piese superbe.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.