Titus Andrei: "Mihaela Runceanu a fost fantastică în ultimul ei spectacol…"

Revenită în Bucureşti, dupa un turneu din Ardeal, Mihaela Runceanu începe pregătirile pentru un spectacol de la Sala Radio. “Start melodii’89”, desfăşurat, pe 29 octombrie 1989, la Sala Radio şi realizat de Titus Andrei, a fost ultimul spectacol susţinut de Mihaela. Acesta a fost singurul spectacol în care Andreea şi Xenti Runceanu şi-au văzut verişoara primară pe scenă.
Iată ce a declarat Titus Andrei, realizatorul spectacolului, domnului Nicolae Peneş, în cartea “Pagini din procesul asasinului Mihaelei Runceanu”.

 Cred că nu există compozitor sau textier din cei cu care au colaborat Mihaela care să nu se fi servit (în sens nobil!) de vocea ei de excepție. A fost un om care s-a dăruit cu toată ființa artei pentru care s-a născut. Am colaborat cu Mihaela în nenumărate emisiuni radiofonice de largă audiență, fiind foarte des solicitată de Televiziune sau în cadrul unor spectacole cu public organizate în sala Radio sau pe alte scene, cum a fost cel din 29 octombrie 1989. Ultimul ei spectacol… A fost de-a dreptul fantastică. Am avut privilegiul să fiu prezentatorul acelui maraton muzical “Start Melodii ’89”. În program, nume mari, spectacolul însemna un moment de vîrf în relația interpret-public. Nu exagerez cu nimic dacă spun că Mihaela a fost fantastică. Ea, care cânta dumnezeiește, a cântat atunci parcă mai bine ca niciodată. Și publicul a simțit asta… A fost bisată o dată, de două ori, a mulțumit publicului în genunchi. În culise, m-am dus la ea și i-am dăruit o floare Ei, care avea brațele pline de flori de la admiratori…S-a uitat lung la mine și a început să plîngă. Era fericită… N-am să uit niciodată aceste momente. Lucrez de peste cinsprezece ani în Radio și Televiziune, dar n-am întîlnit încă un om care să fie mai dăruit cântecului și profesiei de solist și pedagog ca Mihaela Runceanu. Apoi a venit incredibilul…Am aflat chiar în dimineața zilei de 1 noiembrie 1989, pentru că și eu locuiesc în zona Baba Novac. Dacă sentința dată criminalului este pe măsura faptei? Nu pentru că nu cred că există pe lume un verdict care să poată da măsura acestei abominabile crime… Lucru cert și cutremurător este doar faptul că nu mai este. Și cîtă nevoie am fi avut de ea acum, cînd pregătim din nou un mare spectacol în sala Radio, intitulat “Șlagăr Top-Rock”, la care participă unii din cei mai buni soliști de muzică ușoară! Prematura ei dispariție a lăsat un mare gol aici, în Casa Cîntecului….

Autor: Mircea Nicolau, 1 noiembrie 2011

Share This:

Leave a Reply

2 comentarii la „Titus Andrei: "Mihaela Runceanu a fost fantastică în ultimul ei spectacol…"

 • 4 noiembrie 2011 la 18:47
  Permalink

  Impresionant articol ,am plans si am citit,iar am plans…iar am citit! Multumim,maestre Titus Andrei!
  Ioana Sandu

  Răspunde
 • 4 noiembrie 2011 la 23:02
  Permalink

  Cand ma gandesc ca acel spectacol a fost primul si ultimul din viata mea cand am vazut-o cantand, cu o zi inainte sa implinesc 13 ani, ne-a chemat pe mine, mama si surioara mea sa o vedem… Inainte de spectacol am vorbit cu ea, ce sansa unica am avut atunci….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.