Titus Andrei și o altă amintire cu prieteni: Gabriel Cotabiță-Ionel Tudor

Revin la amintiri cu prieteni. Compozitorul Ionel Tudor, cum mai spuneam, melodios prin tot ce scrie și Gabriel Cotabiță, valorosul interpret care, spre lauda sa, oferă un spectacol incitant și –n dialogul verbal. Prietenie ca prezență, vorba lui Nichita.

Au reportat împreună multe succese, mă opresc la Mamaia ‘91. Locul I la Șlagăre pentru Ionel Tudor, Gabriel Cotabiță și Andreea Andrei- melodia „Te rog, domnișoară, nu pleca”. Apoi, „Dă Doamne cântec” de Viorel Gavrilă, voce Laura Stoica – locul al II-lea și premiul al III-lea, „Ce mai vrei” – Horia Moculescu și același Gabriel Cotabiță. Doar mențiune „Un actor grăbit” de Bogdan Cristinoiu- succes mare în repertoriul Laurei Stoica, iar premiul special al juriului, nu pot să nu amintesc, „Eminescu”, versuri Grigore Vieru, interpret: Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Propunerile pentru Șlagăre, Mamaia plecau din Redacția muzicală Radio România pe baza emisiunii Top Românesc și a difuzărilor. Deci  „Te rog, domnișoară, nu pleca” – premiul I. Și tot ca între prieteni, imediat după gală i-am trimis lui Cotabiță următoarea epigramă: Deși acum ai glas cât zece/Nicio secundă nu uita/Și pentru tine vremea trece/Iar domnișoara va pleca. Timpul trece, dar vocația rămâne.

În competiție cu moda și cu sine însuși, Gabriel Cotabiță participă cu entuziasm juvenil, aș spune, la remixul realizat în 2014 de rapperul Rashid, pe numele real Cristi Udrea, care declara că de la 8 ani a iubit această piesă, adică din 91, când era premiată la Mamaia.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.