Titus Andrei și un moment plin de emoție dedicat regretatului Doru Stănculescu

Doru Stănculescu. Un clopot bate și acum/Adio drepturile își cere. Doru Stănculescu debutează la începutul anului 1968, la 18 ani, cu piesa Ion Crâșmaru, pe versurile poetului Octavian Goga. Între multele altele, fost ministru al cultelor și artelor.

Doru Stănculescu, membru fondator al Cenaclului Flacăra, cantautor cu creații de mare succes la public: Hai, hai, Ecou de romanță, Fără petale, Maria și marea, Ion Vodă Cumplitul, Avram Iancu sau Cântec între apele țării care apare pe primul său disc în ’79 și reapare, ca și celelalte, pe dublul album De alaltăieri și până ieri, realizat împreună cu muzicianul de clasă, Dan Andrei Aldea.

Muzica lui Doru Stănculescu, spunea Aldea, păstrează acea rară calitate a perenității. A rămas intactă, declara actorul eseist Dan Puric, inspirația din izvorul încă nelămurit al acestui neam. Aleg Cântec între apele țării. Un cântec simplu doar din șase note, dramatic, chiar tulburător, pe versuri de Constantin Săbăreanu, poet, publicist și om de radio cu multe spectacole de poezie prezentate pe scena Sălii Radio. Iar dac-ar fi să-l parafrazez pe criticul Ion Rotaru, aș spune că dramatismul muzicii lui Doru Stănculescu se revarsă cu repeziciune spre a nu se stinge clocotul inițial.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.