Top Românesc, o şansă tuturor: Cristian Sanda, pretendent la "Vocea României"

Cristian Sanda face parte din echipa lui Marius Moga la "Vocea României"

Marţi seară, am avut plăcerea să îl urmăresc pe scena de la „Vocea României” pe Cristian Sanda, unul dintre colegii şi prietenii mei din perioada în care am mergeam constant la festivalurile de muzică uşoară din ţară. Am fost mândră de el, cu atât mai mult cu cât a câştigat duelul. A cântat frumos, aşa cum mă aşteptam, reuşind să impresioneze publicul, dar şi juriul cu vocea şi sensibilitatea deosebita pe care le are.

Făcând un popas  prin amintiri am descoperit aşa:  Cristi este şi câştigătorul marelui trofeu de la Festivalul “Trofeul tinereţii” din Amara de anul acesta,  unde a ridicat publicul în picioare cu piesa domnului Caragea “Prima si ultima oară”. A mai câştigat locul 1 la Festivalul  “Dan Spătaru” în 2010, locul 1 la concursul “Acces la success” organizat şi susţinut de Antena 1, a cântat în mai multe recitaluri şi a participat la emisiuni televizate de mare succes cum ar fi “Surprize..surprize”, “Dănutz SRL”, “Atenţie se cântă” sau “Acces direct”.

Cristi s-a nascut pe  30 decembrie 1992 şi, în prezent este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova. Din 2002 a început să studieze muzica uşoară la Palatul Copiilor, la clasa domnului profesor Dumitru Iliuţă, până in present obţinând peste 30 de premii la concursurile de muzică uşoară, majoritatea fiind locul I şi trofee.

Cristi declara că “Nu pot să precizez de când datează pasiunea mea pentru muzică … poate de când m-am născut. Pentru mine, această pasiune pentru muzică, o consider ca pe un dar. Aş spune chiar că muzica a devenit un mod de exprimare. Dar, însuşirile de preţ cu care ne înzestrează natura se pot risipi, dacă uităm că aliatul  cel mai valoros este munca. Numai întreţinut de muncă, talentul ne poate face drumul în viaţă însorit, presărat de bucuriile succesului”.

Îl  felicit din suflet pe Cristi pentru prestaţia de marţi seară şi pentru toate realizarile de până acum. Îi urez mult succes pe mai departe şi poate cine stie.. poate o sa fie Vocea României. Are toate calităţile: voce, atitudine, putere şi dorinţă de muncă, încredere şi mai are ceva foarte important, susţinerea familiei. Am revăzut aseară doi oameni foarte dragi, pe părinţii lui Cristi, care îl însoţesc la toate concursurile la care participă.

Autor: Liana Păuna, 2 noiembrie 2011

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.