Un “laiv” pe măsura unui artist cameleonic. Laivu lu Enache, o nouă reinventare a artistului!

Carismaticul artist, Adrian Enache, are propriul podcast LIVE, săptămânal. Artistul își invită colegi de breaslă ori oameni din diferite domenii de activitate cu care colaborează pentru o oră de confesiuni și muzică.

Transmis și produs de platforma www.cinclic.ro, videopodcastul realizat și prezentat de artist se dorește o întâlnire săptămânală (marți, de la ora 20.45) muzicală în care improvizația este la loc de cinste. Podcastul este o producție SRDMEDIA si Cineclic.

Până acum Adrian Enache i-a avut invitați pe Marcel Pavel, creatoarea de modă, Adina Buzatu, Pepe, Monica Anghel și aseară, pe Aurelian Temișan.

Tipul de emisiune online propus dezvăluie încă o dată firea liberă, sinceră și degajată a artistului și a  omului Adrian Enache care, lăsat să se exprime, fie într-un dialog plin de amintiri, fie, mai ales, într-un iureș muzical, arată non conformismul și dorința de a fi altfel cu care s-a ridicat muzical artistul-realizator încă de la începuturile carierei sale.

E adevărat, întânirile depind, într-o bună măsură,de invitat, depind de muzica lor, de legăturile create între cei doi, artistul -realizator și artistul ori omul -invitat.

Astfel, podcastul îți arată în urma celor aproximativ 60 de minute (uneori și peste, cum s-a întâmplat în episoadele cu Pepe ori Aurelian Temișan) omul așa cum e el prin confesiunile ce se desprind, prietenia care îi leagă pe cei doi, dar mai ales în cazul cântăreților-invitați, o efuziune muzicală unică, chiar. S-a întâmplat la Pepe, s-a petrecut la fel și în episodul cu Monica Anghel, iar la întâlnirea cu Temișan, conexiunile muzicale dintre cei doi au depășit orice așteptări.

Prieteni de peste 30 de ani, cunoscându-se foarte bine, ca oameni, și, nu în ultimul rând, ca artiști, ca muzică, cei doi s-au completat într-o impredictibilitate încântătoare. Și-au improvizat unul altuia cântecele. Ale lor sau ale marilor artiști pe care ambii sau ei le cântă. Au apăsat pedala sensibilității cu bucăți legedandare cum a fost, de pildă, cu celebrul Summertime sau hiturile lui Elvis ori Tom Jones ori de la noi cu inegalabilul Aurelian Andreescu. Au povestit. Cu zâmbet, glumind, povestind lucruri trăite de ambii sau separat. Cu emoție, despre părinți, despre oamenii care i-au “croit” muzical.

Iar timpul, ca atare, nu le-a ajuns. 60 de minute sunt insuficiente pentru o întâlnire cu un om cu care știi ce poți cânta, știi ce poți povesti, știi ce poți dărui.  Un laiv (chiar așa!) în care Enache se reinventează sau mai degrabă, semnează o altă pagină de artist cameleonic. Adaptabil. Niciodată în urmă, în ciuda modelor care vin și pleacă.

Un model de emisiune, ușor, inspirat (lucru foarte bun, adaptat personalității lui Enache!)  de la colegul Pepe, după cum însuși artistul realizator a mărturisit. Pepe a inițiat genul acesta de manifestări muzicale în timpul pandemiei care a afecat mai ales lumea artistică. Latin loverul realizează, la rândul său, pe Youtube, Bar online unde, de asemenea, își cheamă colegi cu care face întâlniri muzicale deosebite.

Pe Adrian Enache îl puteți urmări, duminică, la Națonal TV, într-o ediție specială a emisiunii Start Show România pe care o prezintă alături de Diana Matei, în care va fi sărbătorit, ziua lui de naștere fiind pe data de 12 iunie. Vor fi alături de el Nico, Aurelian Temișan și Daniel Iordăchioaie (ocazie pentru cei care au iubit trioul Enache- Iordăchioaie -Temișan să retrăiască momentele lor de glorie), dar și, în premieră, la un post de televiziune, cei doi copii ai săi, Diana și David, care îi vor face o surpriză. Emisiunea începe la ora 13.00.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.