Un spectacol elegant, cu șarmul tipic lui Adrian Enache. Cu recunoștință și multă emoție!

De mult timp se cerea asta. Artistul însuși avea nevoie de un astfel de spectacol. Unul cu sala plină. Unul cu prietenii de scenă alături. Cu copiii lui, urmărindu-l din culise sau din public. Un spectacol la care au fost prezenți în public, de dragul artistului, granzii fotbalului românesc: Marius Lăcătus sau Helmut Duckadam. Cu emoțiile tipice primului eveniment de asemenea nivel. Se cuvin felicitări adresate organizatorilor, în frunte cu prezentatoarea tv, Iuliana Marciuc, dar și regizorului, creativul și inimosul, Daniel Iordachioae (apropo, a anunțat pe scenă că anul viitor va lansa primul lui volum de versuri!).

Un spectacol elegant, cu rafinament, cu iureșul vorbelor – tipic artistului considerat (scuzați subiectivitatea; dragostea de fan își spune cuvântul) între primii entertaineri ai țării noastre, cu bucuria artiștilor că pot cânta unei săli cu 4000 de oameni.

Adrian Enache a dat, definitiv și categoric, cu această ocazie, dovada maturității artistice. Chiar și pentru acei oameni care strâmbau din nas când îi pomeneau numele.

Elegant, șarmant, emoționat de fiecare întâlnire, de public, chiar și în timpul propriilor melodii (poate ca în spectacolele viitoare de acest tip va cânta mai mult din propriile piese, chiar și cele mai vechi; iarăși subiectivism de fan).

Adrian Enache și-a pus în valoare fiecare coleg și au fost câțiva, pentru că, în generozitatea pe care i-o cunosc, a vrut să-i fie alături cât mai mulți dintre colegii lui.

Au fost Nico, Marcel Pavel, Monica Anghel, Maria Dragomiroiu, Adina Sima, Ionuț Galani, Vaida, Diana Enache și Rareș Varniote (Diana are o voce și un temperament  care trebuie mai mult  promovate; a interpretat impecabil alături de tatăl ei și de Rareș celebra „Proud Mary” ), Pepe (căruia Adrian i-a mulțumit și acum pentru gestul superb făcut de a o salva pe Diana, fiica lui, de la înec când era mică), Vaida (emoționată, i-a adresat artistului bucuria de a fi într-un astfel de spectacol pe care îl merită), Kamara (care și-a făcut intrarea în scenă din public, pe melodia-imn în fotbal azi; lipsind partea lui albă, Andrei din trupa AlbNegru, Rareș a fost cel care i-a ținut locul. Simpatică a fost inclusiv asortarea ținutelor. Rareș cu cămașa neagră, Kamara, îmbrăcat în alb), Diana Matei, Minodora (cu un tribut Mihaela Runceanu; a cântat două piese de la ea: „De ar fi să vii” și „Iartă” ), Raoul, Maria Dragomiroiu, Aurelian Temișan, Daniel Iordachioae.

Reunirea trioului

Cu acești doi din urmă a împlinit visul multora dintre adolescenții anilor ’90-2000  când cei trei făceau furori. Daniel a adus-o în scenă pe regizoarea spectacolelor de la teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești unde cei trei s-au reunit; de vină pentru crearea acestui trio fiind chiar Marcela Timiraș.

Au impresionat (cu aplauze îndelungi de la public) interpretând, pe trei voci, colindul „Silent Night”, au cântat cunoscuta lor piesă  „Zori de zi” din repertoriul internațional, pe un text românesc aparținând lui Daniel, au adus un remember Aurelian Andreescu. Cei trei au cântat de la marele artist piesa „Dorul”.

Un moment de aur ce cred că a stârnit, la fel cum mi s-a întâmplat și mie, nu doar nostalgia anilor adolescentini, ci fericirea unui vis; aveam senzația că debutau acolo ca trio, nu că refac o amintire muzicală. Aplauze necontenite din partea publicului.

Artiștii au cântat fiecare, în majoritate, câte două piese, una mai nouă și piesa lor forte. Pepe cu „Numai iubirea”, Marcel Pavel cu „Frumoasa mea”, Daniel Iordachioae cu „Mă -ntorc la tine, mare albastră”), Kamara și Rareș cu „Mi-e sete de tine”, Aurelian Temisan  cu „Of ce doare!” și „Cântă mahalaua” și corpul lui de balet regăsit la etaj – cum a spus chiar el; niște fete care îi dansau de zor piesele  sau Adrian Enache cu „O singură noapte”, dar într-o variantă remixată de Rareș Varniote.

Dintre piesele cântate de artistul „vinovat” pentru show-ul de la Sala Palatului amintesc: „Viața din Vis” (ocazie pentru Adrian să le mulțumească încă o dată copiilor lui, să-și arate bucuria pentru ceea ce trăiește), „Așa că ne distrăm” (într-o formulă inedită și lipicioasă la public cu Diana și Rareș sau Adrian Enache Project, cum i-a zis pe scenă chiar el), „Ești frumoasă” ( al cărei final l-a cântat împreună cu Raoul, compozitorul melodiei; astfel introducându-l în scenă pentru a-și susține, la rândul lui, momentul).

Artiștii au cântat, fie cu bandul aflat pe scenă, fie cu negative.  Au fost și piese internaționale, dar a primat, așa cum se impunea, muzica românească. Cu șlagăre, cu tributuri, cu noutăți ale artiștilor invitați. Cu emoția unui artist că are în fața atâta public. Cu un balet (High Class  de la emisiunea „Start show România” ) care a dublat ineditul prezențelor muzicale de pe scenă. Cu sentimentul recunoștinței transmis de o parte și de alta, de-a lungul întregii seri. Cu flori. Cu o mulțime de confetti. Cu luminițe de la telefoanele mobile. Cu ținută de gală. Și la propriu, și la figurat.

Un spectacol care merită loc în programul oricărei televiziuni. Chiar și în două părți având în vedere durata un pic cam mare.

Un spectacol ce îl obligă pe stiurlubaticul muzicii românești la noi și noi serate muzicale. Neapărat live, neapărat elegante, neapărat cu șarmul tipic lui Adrian Enache.

Mai precizez un lucru: spectacolul s-a intitulat „O singură noapte – Adrian din Inimă Enache” și a fost susținut de farmacia Catena.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!