Un spectacol mai degrabă de pub decât de cinema

9.02.2019. Spectacolul “Micul Prinț”. La Cinema Unirea. Aaa, dacă e la cinematograf, sigur are să fie ceva interesant, mi-am spus, așa că am plecat cu o grămadă de așteptări spre cinema Unirea, pentru a vedea spectacolul “Micul Prinț”. A mai fost și chestia asta că în distribuția spectacolului era Alexandra Penciu. O știam din festivaluri, de la Vocea României. Trebuie să fie interesant. Alături de ea și Ștefan Ruxanda, în calitate și de regizor, și Vlad Gălățianu.

Un spectacol după celebra poveste scrisă de Antoine de Saint Exupery. Un motiv în plus să mi-o amintesc de pe vremea când o citisem pentru școală, la orele de franceză. Un spectacol în regia lui Ștefan Ruxanda, al  Asociaţiei Red Nose Society. Bun.

Spectacolul se înscrie în seria celor contemporane pe care le reăgsești în orice pub. Și acesta putea fi susținut perfect într-un local care deține una bucată scenă și eventual un ecran cu proiecție. N-a fost la cinema pentru că te surprinde vizual. Dimpotrivă. N-am înțeles sensul imaginilor cu povestea însăilată pe scenă.

Cei trei emoționează muzical în mod special, au replici adaptate, bineînțeles, din celebra operă care te aduc întrucâtva în perioada copilăriei, care te fac să redevii puțin copil. Inocența poveștii lui Saint Exupery emoționează oricum! Dar aș fi vrut mai mult.

Mi-ar fi plăcut mai multă poveste, mai multă imagine, mai multă transpunere în lumea creată Saint Exupery. E adevărat, muzică live, ăsta e și atuul spectacolului, dar când anunți “Micul prinț” la cinematograf, ai alte așteptări. Vii pentru o poveste și nu pentru un spectacol muzical. Am asistat la o seară muzicală mai mult decât la o poveste cu subiect și predicat.

La cinema vrei suspans, vrei poveste, vrei muzică, dar, ca auxiliar, la tot ce vezi. La cinema ai suspans, ai umor, ai emoție, ai altceva decât într-un loc ca oricare altul de spectacol. Aș fi vrut mai mult de la acest Micul prinț. În fine, aștept o altă adaptare, un alt spectacol care să mi-l aducă în suflet pe simpaticul personaj al lui Exupery.

 

 

P.S Poze n-am că n-ai voie să faci nici poze, nici să filmezi. În rest, numai de bine.  

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.