Festivalul internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”, la final de mai

A 19-a ediție a festivalului internațional de muzică ușoară „George Grigoriu” de la Brăila va avea loc în acesta an în perioada 24-26 mai. Organizatorii – Consiliul județean Brăila și Centrul de Creație din localitate – au anunțat recitalurile care vor avea loc. Astfel, în prima zi, pe 24 mai, vor cânta cei de la Zdob și Zdub, a doua zi, pe 25 mai, Horia Brenciu și orchestra sa îi vor încânta pe brăileni, iar în ultima seară, la gală, pe data de 26 mai, cea care va cânta în recital va fi Andra.

Festivalul se desfășoară la Brăila, în memoria marelui compozitor George Grigoriu de la dispariția căruia s-au împlinit anul acesta 25 de ani. George Grigoriu s-a născut la 8 aprilie 1927 și a murit la data de 23 februarie 1999.

Preselecția pentru concursul festivalului va avea loc pe data de 6 aprilie și se va desfășura online. Cei ce doresc să cânte pe scena acestui festival, în calitate de concurenți, trebuie să trimită până pe 29 martie dosarul de înscriere la festival.braila@gmail.com. Trofeul festivalului are o valoare de 4000 de euro.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!