Titus Andrei și un moment dedicat neuitatului prieten Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu, artistul care, deși rânduit lângă cei mai accesibili compozitori, interpreți, autori de texte de la noi, nu seamănă cu niciunul dintre aceștia. Am mai spus asta și voi susține mereu.

Cântecele lui nu seamănă cu ale nimănui. Seamănă întrutotul cu muzica românească. De la primul mare succes, Anotimpuri -1971, la ultima lui înregistrare, Doi ochi mari de foc -2018.

În plus, îndrăgitul cantautor a avut clipă de clipă, știu sigur, o atitudine luptătoare și optimistă pentru condiția artistului, pentru o viață artistică normală. Poate că probleme de genul acesta au rămas neobservate pentru că nu s-a manifestat public prea în față, iar piesele lui au cucerit imediat prin spectaculozitate sau prin tonul coborât până aproape de șoaptă. Balada Cine poate ști.

{audio}

Mihai Constantinescu– Cine poate ști din colecția de patru CD-uri pe care și-a alcătuit-o în 2010, intitulată Parte din viața mea. Expunere sinceră, limpede, normală, pentru că iubea normalul din noi și de lângă noi. Avea și un vers preferat: Adie a primăvară dinspre toate. Și încă o piesă cu neuitatul Mihai Constantinescu.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!